Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΥΓΜΑΙΩΝ...

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Το απόγευμα της Κυριακής, 7ης Φεβρουαρίου 2016, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον π.Σέργιο Μabelemo και τον κ.Πρόεδρο της Ενοριακής Κοινότητος πόλεως Impfondo, μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικεί η φυλή των Πυγμαίων, η οποία έχει ασπασθή την ορθόδοξη πίστη.
Μετά από την ευγενική υποδοχή και προσφώνηση του υπεραιωνόβιου αρχηγού της φυλής, ο Επίσκοπος μίλησε απλά για την Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και την σπουδαιότητα της μετοχής σε αυτήν. Ακόμη, προσέφερε ικανή ποσότητα αλατιού (για την διατήρηση του κρέατος), σαπουνιού και σπίρτων, υλικών απαραίτητων για τον κυνηγετικό τρόπο ζωής των αυτοχθόνων.
Επίσης, υπέβαλε στον σεβάσμιο αρχηγό το παρακλητικό αίτημα για την κατασκευή ενός ιδιαιτέρου χώρου εντός του καταυλισμού, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των καταλυμάτων της φυλής, ώστε ο νέος Εφημέριος του Impfondo να επισκέπτεται κάθε μήνα το τροπικό δάσος και να τελεί την Θεία Ευχαριστία εντός αυτού προς διευκόλυνση των γηραιοτέρων Πυγμαίων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το αίτημα έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτό από τον αρχηγό, ο οποίος θα μεριμνήσει προς τούτο.
Της επισκέψεως στο τροπικό δάσος προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και το κήρυγμα του θείου λόγου, το πρωί της Κυριακής, στην ενοικιαζομένη οικία που προσωρινώς χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής έως της περατώσεως των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου. Προς όλους ο Θεοφιλέστατος προσέφερε την έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου στην γαλλική, η οποία συνοδεύεται από το Ημερολόγιο έτους 2016 της Ιεράς Επισκοπής.
Τέλος, το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου ανεχώρησε αεροπορικώς προς Pointe Noire, διά της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου