Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Ιατρός και Ιεραπόστολος στο Καμερούν της Αφρικής

synodoiporia.gr


ierapostolosb

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ένας Ιεραπόστολος στην Αργολίδα...

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο  π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Ιατρός  και Ιεραπόστολος στο Καμερούν της Αφρικής, καλεσμένος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος μίλησε στις Συνάξεις των Νέων, στο Ναύπλιο και στο Αργος. Νωρίτερα ο Ιεραπόστολος  μίλησε μετά τον εσπερινό στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Ναυπλίου.   

ierapostolosaΓια μεν τη Σύναξη  των Νέων του Ναυπλίου το θέμα που  ανάπτυξε  ο π. Ευάγγελος  ήταν : «Θεόδωρος Ντοστογέφσκι – Δαιμονισμένοι – Κεφάλαιο προς Τύχωνα - Εωσφορική μεταμέλεια», για δε τη Σύναξη του  Άργους το θέμα ήταν: «Ἱστορία σχέσεων κρίσεως μεταξύ Θεού και  ανθρώπου».

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου εξέφρασε τον  μεγάλο του  θαυμασμό  στον Μητροπολίτη Αργολίδος  κ. Νεκτάριο ,ο οποίος μετά από μεγάλη έρευνα και αγώνα ανάδειξε στην Ελλάδα έναν μεγάλο Αγιο , τον Άγιο Λουκά τον ιατρό.

Εξάλλου όπως κι ο ίδιος τόνισε η μορφή και το έργου του Αγίου Λουκά ήταν αυτό που τον οδήγησε  από Ιατρός να γίνει και  Ιεραπόστολος. Στόχος  των Συνάξεων  για τους νέους της Μητροπόλεως Αργολίδος  είναι  η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, η διδασκαλία.

Ειδικευμένοι ομιλητές -Ιερείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ψυχολόγοι, συγγραφείς, με μεγάλη προθυμία, αγάπη και ενθουσιασμό προσφέρουν γνώση, χρόνο και εμπειρία. Τα θέματα που αναπτύσσουν είναι κοινωνικού, ιατρικού, φιλοσοφικού και θεολογικού χαρακτήρα. Εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος ακολουθεί πάντα τις εμπεριστατωμένες, κατανοητές και με ουσιαστικό περιεχόμενο εισηγήσεις.

http://www.synodoiporia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4245:enas-ierapostolos-stin-argolida&catid=63&Itemid=184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου