Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Επίσκοπος Παντελεήμων στην πρωτεύουσα Libreville της Γκαμπόν

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν






Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην Λιμπρεβίλ


Με τους εργαζομένους στην Ρωσική Πρεσβεία

Στην πρωτεύουσα Libreville της Γκαμπόν, της δεύτερης χώρας που υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, αφίχθη την 2α Φεβρουαρίου 2016 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμο Oumba, προκειμένου να επισκεφθή την μικρή ορθόδοξη κοινότητα της πόλεως.
Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε διαδοχικώς με τον Εξοχ.κ.Δημήτριο Kurakov, Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν, με τον Εντιμ. Πρόξε...νο της Σερβίας κ.Moncilo Radunovic Mombo και ορθοδόξους πιστούς της Libreville.
Το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, έγινε δεκτός από τον Εξοχ. κ.Pacome Moubelet Boubeya, Υπουργό Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ασφαλείας της Γκαμπόν, αρμόδιο για θέματα Εκκλησίων, από τον οποίο παρέλαβε την επίσημη αναγνώριση της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από το κράτος. Στο γεγονός αυτό ανεφέρθη εκτενώς η κρατική τηλεόραση, στην οποία ο Θεοφιλέστατος παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στην οικία του Εντιμ. κ.Προξένου της Σερβίας, με την προσευχητική συμμετοχή γκαμπονέζων, ρώσων, σέρβων και σύρων αδελφών. Σε όλους προσέφερε την έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου στην γαλλική, συνοδευμένης από το Ημερολόγιο έτους 2016 της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν και μετέφερε τις πατρικές ευχές, τις ευλογίες και το αμέριστο ενδιαφέρον της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’. Σημειώνεται ότι ο Επίσκοπος εκόμισε απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, το οποίο ευρίσκεται τεθησαυρισμένο στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής, προς ευλογία των πιστών.
Την 4η Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος είχε εκτενή συνεργασία με τον Εντιμ. Πρόξενο της Σερβίας κ. κ.Moncilo Radunovic Mombo, αρχιτέκτονα-κατασκευαστή, με τον οποίο ενέκριναν τα τελικά σχέδια του αναγερθησομένου Ναού στην πρωτεύουσα της χώρας.
Εν συνεχεία, κατόπιν παρακλητικού αιτήματος του Εξοχ.Πρέσβεως της Ρωσίας κ.Δημητρίου Kurakov, μετέφερε το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά στην Πρεσβεία της Ρωσίας, όπου ετελέσθη σύντομη δέηση υπέρ των εργαζομένων ορθοδόξων αδελφών σε αυτήν και παρακάθησε σε γεύμα που προσέφερε τιμητικώς ο κ.Πρέσβης.
Τέλος, τα μεσάνυκτα της ιδίας ημέρας ο Επίσκοπος θα αναχωρήσει αεροπορικώς προς την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, προκειμένου να μεταβή το πρωί της επομένης στο βόρειο Κονγκό, στα πλαίσια ποιμαντικής επισκέψεως στους αυτόχθονες πιστούς της Ενοριακής Κοινότητος Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου