Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

" Τρεις νέοι κληρικοί κοσμούν πλέον την Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας..."

Τρεις νέοι κληρικοί κοσμούν πλέον την Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος , κατόπιν ευλογίας της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, προέβη σε χειροτονίες ενός πρεσβυτέρου και δύο διακόνων.

Την παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Κινσάσας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του πρεσβυτέρου τον μέχρι πρότινος έγγαμο διάκονο Χρυσόστομο Kamesa απόφοιτο της Θεολογικής σχολής του Κονγκό "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης".



Επίσης την ίδια ημέρα προέβει και στην εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Χρυσοστόμου Kamuanga. Ο π. Χρυσόστομος σπούδασε ιατρική και νοσηλευτική και διακονεί σε θέματα έχοντα σχέση με τον ιατρικό και νοσηλευτικό τομέα της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στον π. Χρυσόστομο πως φέρει το όνομα ενός μεγάλου Ιεράρχου της Αγίας μας Εκκλησίας αλλά και ενός μεγάλου Ιεραποστόλου που σχετίζεται άμεσα με την Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας και τα λείψανά του αναπαύονται στην πόλη της Κανάγκας.

 



Την επομένη ημέρα ο Σεβασμιώτατος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας χειροτόνησε διάκονο τον μοναχό π. Γεράσιμο Belesi.

  

 Ο π. Γεράσιμος είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Κονγκό "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης", ο επίσημος μεταφραστής του Μητροπολίτου και διακονεί στην γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Όπως και στις προηγούμενες χειροτονίες ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ύψος και στην ευθύνη της Ιεροσύνης έτσι και στον π. Γεράσιμο αφενός του τόνισε την αξία της και αφετέρου του υπενθύμισε πως το όνομα που φέρει είναι μια βαριά παρακαταθήκη στους ώμους του. Το όνομά του του εδόθη εις τιμήν του μεγάλου και νέου Οσίου της Εκκλησίας μας Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, εις τιμήν του Αγίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Γερασίμου του Παλλαδά και εις τιμήν του αγιασμένου Γέροντός του Μητροπολίτου Κινσάσας, Μοναχού Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.



Και οι δύο διάκονοι και μοναχοί είναι οι στενοί συνεργάτες του Μητροπολίτου και διακονούν αμφότεροι τον ιερό άμβωνα είτε με τον προφορικό είτε με τον γραπτό λόγο.



Ο Σεβασμιώτατος σε όλες τις χειροτονίες διαβίβασε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄. Ιδιαίτερα τόνισε πως ο Μακαριώτατος αγωνίζεται να επεκταθεί η Βασιλεία του Θεού σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο και να γευθούν οι κάτοικοί της του καρπούς του Λόγου του Θεού.



Περισσότερα...  http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/181-2016-08-24-04-22-04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου