Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Ορθόδοξες γυναίκες της Κένυας

Romfea.gr

orthodoxes-ginaikes-10

Από την Πέμπτη 25 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή μαζεύτηκαν απ’ όλες τις περιοχές της Κένυας οι Ορθόδοξες γυναίκες και πρεσβυτέρες στο χωριό Σιοκερέιρα της περιοχής Γκιλ-Γκιλ, που βρίσκεται στην Κεντρική Κένυα.
Όλες οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν διαλέξεις από ιερείς και διδασκάλους πάνω σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την Ορθόδοξη πνευματικότητα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, την Παρασκευή το πρωί, προεξήρχε στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην παρακείμενη παράγκα, πρόχειρο, φυσικά, κατασκεύασμα από ξύλα της περιοχής.
Στην ευχαριστηριακή αυτή σύναξη λειτούργησαν οι ιερείς των διαφόρων ενοριών της περιοχής αλλά και των άλλων απομακρυσμένων.
Ήταν μια ανεπανάληπτη στιγμή και έκφραση της ενότητας των Ορθόδοξων γυναικών, αφού την επόμενη έφθασε και μίλησε σ’ αυτές ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυα κ. Νεόφυτος.
Οι διαλέξεις που δόθηκαν δεν ήταν μόνο πάνω σε θέματα της ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και διάφορα άλλα που σχετίζονται με κοινωνικά προβλήματα, τις συμπεριφορές, την ψυχολογία και την ιατρική φροντίδας κ.τ.λ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου