Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

"Επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους που αναπαύονται σε ολόκληρη την Ανατολική Αφρική..." Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia 


"ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Σάββατο των Ψυχών σήμερα, 19 Ιουνίου 2021 και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αδδίς Αμπέμπα, εντός του κοιμητηρίου της Ελληνικής Κοινότητος, τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Μέγα Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μπαρμπέρη η Θεία Λειτουργία και η Επιμνημόσυνη δέηση, για την αιώνια ανάπαυση όλων των ψυχών των κεκοιμημένων που αναπαύονται εντός αυτού, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Αφρικής.
Με την παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ και αρκετών πιστών ομογενών Ελλήνων και Αιθιόπων, οι οποίοι προσεκόμισαν "κόλλυβα" εις αιώνια μνήμη των κεκοιμημένων.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την Επιμνημόσυνη δέηση μνημόνευσε τους προκατόχους του Αρχιερείς, Σεβασμ. κυρούς Χριστοφόρο (Δανιηλίδη), Νικόλαο (Θεοδούλου), Μεθόδιο (Φούγια) και Πέτρο (Γιακουμέλο), οι οποίοι υπηρέτησαν και διακόνησαν με αυταπάρνηση και προσφορά επί δεκαετίες στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης.
Επίσης μνημόνευσε ονομαστικά όλους τους κεκοιμημένους χριστιανούς που αναπαύονται στην Αβησσυνιακή γη, τον κτήτορα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου μακαριστό Βελισσάριο Βελισσαρίου, τους αειμνήστους Προέδρους και ομογενείς των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αιθιοπία, Τζιμπουτί και Ερυθραία και όλους τους ευεργέτες τους."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου