Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

"Ι. Ναός Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στο Τσικουάουα του Μαλάουι..." Ιεραπόστολος

 


"ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αγαπητοί φίλοι, το τρίμηνο αυτό ζήσαμε δύο μεγάλα θαυμαστά γεγονότα, που καταδεικνύουν τις αστείρευτες ευλογίες του μεγάλου αγώνα του Οργανισμού μας από τον Θεό.
Το ένα γεγονός αφορά τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποπεράτωση και στέγαση του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στο Τσικουάουα του Μαλάουι. Μετά από επιστολή που λάβαμε από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, με την οποία ζητούσε να συνδράμουμε στην ανέγερση του Ναού, και μετά από δημοσιοποίηση του αιτήματός του στην ιστοσελίδα μας https://ierapostolos.gr/, πλήθος επωνύμων και ανωνύμων δωρητών προσέφερε το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ, το οποίο εστάλη και προχώρησε η τοιχοποιία του Ναού και η επιστέγασή του. Τον επόμενο μήνα θα φροντίσουμε να σταλούν άλλες δέκα χιλιάδες για την συνέχιση του έργου.
Ένα δεύτερο εξίσου θαυμαστό γεγονός είναι η άμεση ανταπόκριση τριών μεγάλων δωρητών μας, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν ο καθένας ξεχωριστά από δέκα χιλιάδες ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει η γεώτρηση, η κατασκευή δεξαμενής και η εγκατάσταση δικτύου για την διανομή πόσιμου νερού στα σπίτια του χωριού Κικγουίτ-Μπουντί του Δυτικού Κονγκό. Η ανάληψη του έργου αυτού από τον Οργανισμό μας έγινε μετά από έκκληση του Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρου. Στην επιστολή του έκανε λόγο για τις ταλαιπωρίες που χρόνια υφίσταντο οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι καθημερινά περπατούσαν δύο ώρες για να μεταφέρουν με τα μπιτόνια τους νερό από το ποτάμι.
Δοξάζουμε τον Θεό και τον ευχαριστούμε που η αστείρευτη αγάπη σας ανταποκρίνεται πάντοτε στον προγραμματισμό και στην εκτέλεση μεγάλων έργων.
--------------------------
*Φωτογραφίες του Ι. Ναού Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στο Τσικουάουα του Μαλάουι στο ξεκίνημά του πριν 5 μήνες και η πρόοδος του έργου σήμερα"

https://www.facebook.com/ierapostolikanea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου