Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

"Κουρά Μοναχου στην Μητρόπολη Κανάγκας..."

 Ιερά Μητρόπολη Κανάνγκας  

"Κουρά Μοναχου στην Μητρόπολη Κανάγκας. Στον αναστάσιμο σήμερα εσπερινό στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας έλαβε χώρα η κουρα του δοκιμου μοναχου Ανδρέα όπου έλαβε το όνομα Νικηφόρος εις τιμήν κατά πρώτον του Αγίου Μάρτυρος Νικηφόρου και κατά δεύτερον εις τιμήν του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου πρώτου πνευματικού πατρός του Μητροπολίτου Κανάγκας Θεοδοσίου και του μέχρι πρότινος Ποιμεναρχου και της Κανάγκας ο οποίος κοσμείται με πολλές αρετές και αγιότητα βίου. Ο Μητροπολίτης Κανάγκας τόνισε τα εξής:
Πώς η ζωή του μοναχού πρέπει να είναι χριστομίμητη. Βασική αρετή είναι η αποταγη που κατά των Άγιο Ιωάννη τον Σιναίτη είναι τριπλή η αποταγη πραγμάτων και προσώπων, το κόψιμο του ιδίου θελήματος και το κόψιμο της κενοδοξίας. Ο μοναχός πρέπει να αγαπήσει την φιλοπονία δηλαδή τις μετάνοιες, τις αγρυπνίες, τις νηστείες, τις αποδοκιμασίες. Να αγαπήσει την ησυχία και την προσευχή. Να αποφεύγει τους κινδύνους και τις παγίδες του διαβόλου. Ο Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος μετέφερε στον νέον μοναχό τις ευχές του Πατριάρχου και τις ευλογίες του."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82-104185254459538/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου