Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

"Θεμελίωση παρεκκλησίου της Πορταΐτισσας στην Κανάνγκα..."

 IMKanangas  

"Θεμελίωση παρεκκλησίου της Πορταΐτισσας στην Κανάνγκα.
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Θεοδόσιος θεμελίωσε μικρό Ιερό Ναό προς τιμήν της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στον μέσον του Ιεραποστολικού κλιμακίου εις ανάμνηση της, προ πολλών ετών, θαυμαστής επεμβάσεώς της στον χώρο της ιεραποστολής όταν στην Κανάνγκα υπεύθυνος του ιεραποστολικού κλιμακίου ήταν ο αείμνηστος Αρχιμ. π. Χαρίτων Πνευματικάκης.
Η ιεραποστολή στην Κανάνγκα περνούσε κρίσιμες στιγμές με λεηλασίες και σκοτωμούς στην περιοχή. Όλοι οι ξένοι έφυγαν και μόνο ο π. Χαρίτων και οι αδελφές των ιεραποστολικών αδελφοτήτων της Ελλάδος παρέμειναν. Ήλθε όμως και η σειρά της ιεραποστολής. Τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου όπλα ακούστηκαν εντός του περίβολου. Ο π. Χαρίτων, γονατιστός μπροστά στην εικόνα της Πορταΐτισσας φώναξε ικετευτικά "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ, ΤΩΡΑ".
Αμέσως η απάντηση ήρθε! Οι στρατιώτες κατάλαβαν πως βρέθηκαν στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και αλλάζοντας άρδην στάση είπαν στον νυχτοφύλακα:
Μας συγχωρείτε, μας συγχωρείτε!!! Δεν ξέραμε ότι χτυπήσαμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή! Η Παναγία είχε επέμβει την τελευταία στιγμή κάνοντας το θαύμα της. Απόδειξη δε του γεγονότος ότι ήταν θαύμα αποτελεί το ότι σε άλλες ιεραποστολές των καθολικών της περιοχής λεηλατούσαν και σκότωναν.
Το γεγονός αυτό διηγήθηκαν στον Μητροπολίτη Κανάνγκας με θαυμασμό ιερό και δέος οι πιστοί κι εκείνος τόσο πολύ συγκλονίστηκε ώστε από εκείνη τη στιγμή θεώρησε αναγκαίο μόλις καταστεί δυνατόν να ανεγερθεί παρεκκλήσιο εις ανάμνηση του θαύματος και προς τιμήν της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
Η ώρα λοιπόν η ευλογημένη έφθασε και οι εργασίες ξεκινούν αμέσως χάρις την αγάπη δύο χορηγών, ενός κληρικού και ενός άλλου αδελφού, ών τα ονόματα Κύριος γνωρίζει.
Ας έχουμε όλοι την σκέπη και φοβερά προστασία της Παναγίας Μητέρας μας κι ας παίρνουμε δύναμη από τα θαυμαστά που καθημερινώς επιτελεί για να μην απελπιζόμαστε στον κλύδωνα της ζωής μας."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/IMKanangas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου