Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η Ανάσταση του Κυρίου, όπως την έζησε ο Ελληνισμός στο Κάιρο της Αιγύπτου (2014)

anastasi ekk 05

pyramisnews.gr
                              
Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, με όλον τον κόσμο να σιγοψάλλει το «Χριστός Ανέστη», ο Ελληνισμός του Καΐρου έζησε την μεγάλη στιγμή της Ανάστασης του Κυρίου, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, στον Κοινοτικό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, παρουσία πολλών επισήμων από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που δείχνει και τις αδελφικές σχέσεις των δύο λαών και κρατών, Ελλάδος και Αιγύπτου, ήταν η παρουσία του Συμβούλου του κ. Άχμεντ Μενέσι, που απέστειλε να τον εκπροσωπήσει η Αιγυπτιακή Προεδρία. Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου απέστειλε τον Στρατηγό Άιμαν Χασάν. Εκπροσωπήθηκαν επίσης, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Καΐρου.

Από ελληνικής πλευράς, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης. Επικεφαλής της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ήταν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος μάλιστα συνομίλησε επί μακρόν με τους επισήμους του αιγυπτιακού κράτους, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία τους και μεταφέροντας το μήνυμα συναδέλφωσης των δύο λαών.

Τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου μετέφερε ο εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Δριδάκης.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός ότι παρά την έλλειψη τουριστών, που παραδοσιακά πριν την Αιγυπτιακή επανάσταση κατέκλυζαν τον Κοινοτικό ναό, το Μ. Σάββατο βράδυ, η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά και η πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν καρτερικά μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας για να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό του ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη.

Περισσότερα...   http://pyramisnews.gr/anastasi-sto-kairo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου