Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως Pointe-Noire

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν



Την Μ. Πέμπτη, 17η Απριλίου 2014 ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τους ιερείς των τριών Ενοριών του Pointe-Noire, π. Μάξιμο Oumba, Εφημέριο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Επισκοπής, π. Λαυρέντιο Mpinga, Εφημέριο του Ι. Ναού Αναλήψεως του Κυρίου προαστείου Km4 και π. Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής προαστείου Mpaka, μαζί με συνεργάτες των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων, επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως για να προσφέρει ποσότητα ειδών διατροφής και ατομικής υγιεινής στους τριακόσιους εγκλείστους αδελφούς. Η προσφορά αυτή ήταν το προϊόν εράνου των ορθοδόξων πιστών, που προσέφεραν τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των προαναφερθέντων ειδών.
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως ο Επίσκοπος είχε την ευλογία να συναντηθή με όλους τους κρατουμένους και να απευθύνει προς αυτούς λόγους αγάπης, κατανόησης και σεβασμού.
Επίσης, ο κ. Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος παρουσίασε στον Θεοφιλέστατο τους χώρους των φυλακών, καθώς και το μικρό εκπαιδευτήριο που λειτουργεί εντός αυτών, ζητώντας την αρωγή της Εκκλησίας για την αγορά ειδών γραφικής ύλης και βιβλίων.
Ο Επίσκοπος δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος, καθώς και για την τακτική παρουσία ορθοδόξων κληρικών στις φυλακές. (facebook/Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&hc_location=timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου