Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο διάκονος π. Νεκτάριος, ο νέος κληρικός στην Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντα

diakonima.gr

DSC_0861

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου στο χωριό Μπουραμάτα στο Μπουρούντι, τελέστηκε η χειροτονία νέου διακόνου, ο οποίος τέθηκε από σήμερα στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο διάκονος π. Νεκτάριος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργεί στο χωριό της Μπουραμάτα, και με τη χειροτονία του θα αναβιώσει στο πρόσωπο του ο, τόσο γνωστός στους Έλληνες, θεσμός του παπα-δάσκαλου.
Στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε τόσο στην πατρική αγάπη που οφείλει να έχει ο κληρικός απέναντι στο ποίμνιο του, όσο και στην ετοιμότητα και την προθυμία που θα πρέπει να τον διακρίνουν.
Ευχαρίστησε δε θερμά τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο τον Β’, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπό κ. Ιννοκέντιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος διάκονος είναι ο πρώτος κληρικός που χειροτονείται από τον Θεοφιλέστατο.
Του ευχόμαστε να ευαρεστεί πάντοτε με την διακονία του το ποίμνιο του, αλλά και τον Κύριο μας, στον οποίο ανήκει η δόξα εις τους αιώνας.

Πηγή:  romfea.gr

Περισσότερα...  http://www.diakonima.gr/2014/07/15/%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου