Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Χαράρε: Εκδηλώσεις για τον Εθνάρχη Μακάριον και τα θύματα της Τουρκικής εισβολής!

 
Γράφει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης. Εκδηλώσεις για τον Εθνάρχη Μακάριον και τα θύματα της Τουρκικής εισβολής στο Χαράρε
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: “H δικαίωση της Κύπρου θα αναβαθμίσει τον ρόλο του ΟΗΕ για την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών»
 
Επί τη ευκαιρία της ετήσιας επιμνήμοσυνης δέησης για τον Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ’ και για τους θυσιασθέντες για τη Δημοκρατία και τους ηρωϊκώς πεσόντες κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1974 εξ Ελλάδος και Κύπρου στον Καθεδρικό μας Ελληνορθόδοξον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης μετέφερε Πατριαρχικό χαιρετισμό του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.  Θεοδώρου Β’, προσευχόμενος και ευχόμενος με τη βοήθεια του Θεού σύντομα να απελευθερωθεί η συνεχιζόμενη για σαράντα χρόνια παράνομη τουρκική κατοχή μεγάλου μέρους της Μεγαλονήσσου. Στο χαιρετισμό του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος τόνισε ότι «ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή που απειλείται η παγκόσμια ασφάλεια. Γι’ αυτό η δικαίωση του Λαού της Κύπρου θα αναβαθμίσει τον ρόλο του ΟΗΕ για την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών».
 
Photo
 
Στον χαιρετισμό του Αλεξαδνρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου,  έγινε αναφορά στην μεγάλη μορφή του μεγάλου Εκκλησιαστικού και Πολιτικού Ηγέτη που ανέδειξε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία στο πρόσωπο του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’, όχι μόνο ως του πρώτου Προέδρου του νεοσύστατου Κράτους της Κύπρου ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ, αλλά κι ως κορυφαίου σύγχρονου Ιεραποστόλου με την οικοδομή της γνωστής Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’» στην Ναϊρόμπι, όπου τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες ιθαγενείς κληρικοί από διάφορες χώρες της Αφρικής έχουν προτετοιμασθεί καταλλήλως για την ποιμαντική τους διακονία εις τας αχανείς εκτάσεις της Αφρικανικής Ηπείρου.
«Το καλύτερο μνημόσυνο για τον αείμνηστον Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπον Κύπρου Μακάριον Γ’ και για όλους τους σύγχρονους ήρωες του Ελληνσιμού που έπεσαν μαχόμενοι στο πεδίον της μάχης στην Κύπρο για να προστατέψουν ελληνική γη τριών χιλιάδων χρόνων, εκτός από τη δικαίωση του Λαού της Κύπρου», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, «είναι και η ενότητα των απανταχού Ελλήνων κι όλων των Ορθοδόξων Λαών για να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των αδικημένων Λαών, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην υπόθεση της παγκόσμιας ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών».
 
Photo
 
ε τον ιθαγενή Ιεροδιάκονον π. Μακάριο, τον πρώτον άγαμον ιθαγενή κληρικό μας στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε ο οποίος πήρε το όνομα Μακάριος για να τιμηθεί η μεγάλη προσφορά του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου του Γ' στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρον. Ευχαριστούμε την αγαπητή μας Ελένη για την όμορφη φωτογραφία. Mitropolitis Zimbabwe Seraphim Kykkotis)
 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον χαιρετισμό του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος έκανε έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα για τον τερματισμό των εμπόλεμων αντιπαραθέσεων στην Γάζα, στη Συρία, στην Ουκρανία και σε άλλα μέρη  του κόσμου που χάνονται άδικα ζωές, καλώντας τους πιστούς ανθρώπους να προσεύχονται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».
 
                           https://www.facebook.com/giorgos.iakovou?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου