Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μικρές ιστορίες από το Λουγκουζί...




Αυτές τις ημέρες μας επισκέφθηκε ο π.Ιωσήφ ένας νέος κληρικός από τη Βούμπα,ένα χωριό 30 χιλιόμετρα από τη Ναμουγκόνα. Μας είπε τη μικρή του ιστορία. Ένα χρόνο κληρικός ,ξυλουργός στο επάγγελμα.Του δώσαμε εκκλησιαστικά υφάσματα για την Αγία Τράπεζα,ιερατικά είδη ,λιβάνι, Νάμα , μία ιερατική στολή,ένα ράσο,και εικόνες και γύρισε πολύ χαρούμενος.
Την Τετάρτη τo μεσημέρι είχαμε συνάντηση με τις γυναίκες του χωριού που εργάζονται κάτω από την καθοδήγηση της Τζάτζα Μουτσάρα.Θέλαμε ιδιαιτέρως να τις ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκαναν για την Εκκλησία και είναι πράγματι πολλά.Τους μιλήσαμε για το γεγονός ότι οι γυναίκες αυτές συνεχίζουν το ρόλο των Μυροφόρων Γυναικών.Είναι τολμηρές όπως εκείνες,δεν σταματούν στις δυσκολίες ,και συνεχίζουν να φροντίζουν και να παρηγορούν το σώμα του Χριστού που είναι η εκκλησία.
Μιλήσαμε ακόμη για θέματα πρακτικά της καθημερινής τους ζωής ,και κάναμε έναν μικρό σχεδιασμό της κατασκήνωσης που ετοιμάζουμε στο χωριό Λουγκουζί από 4 έως 10 Αυγούστου.
Ο Παύλος από την ενορία ,ένα νέο παιδί που βαπτίσθηκε πέρυσι μας έδειξε μικρά βραχιολάκια που φτιάχνει για την ιεραποστολή. Οι γυναίκες για να γιορτάσουν το γεγονός έψησαν γλυκό σε μικρό αυτοσχέδιο φούρνο που τα υλικά τα ανακάτεψε με κόπο ο Γιώργος ,και το μοιραστήκαμε.!!Ήταν υπέροχο . Τα μικρά παιδιά μπλέκονταν στο ράσο μας αφού οι τσέπες μας κουβαλούν πάντοτε καραμέλες. Φύγαμε όπως πάντοτε μέσα σε κλίμα ευχαριστιών και ευχών που είναι πλούσιες πάντοτε και πολλές στο Λουγκουζί.
Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το μεγάλο κτήμα της ιεραποστολής μας στο Μπουσούγκιου που ετοιμάσθηκε από τον καλό συνεργάτη μας τον Βασίλειο για να σπαρθεί Μουόγκο για την Ιεραποστολή. Αυτός ο άνθρωπος είναι αποτελεσματικός και πολύ χρήσιμος.Ξέρει πολύ καλά από χωράφια Όλη του την οικογένεια βαπτίσθηκε ορθόδοξη. Από το χωράφι μας μαζέψαμε μυρωδικά φενέ,ένα υπέροχο εξωτικό φρούτο της Αφρικάνικης γης.Ο Θεός να έχει πάντοτε δόξα!!

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου