Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΞΟΧ.ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ



Την έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην πόλη Pointe-Noire, επισκέφθηκε το Σάββατο, 19η Ιουλίου 2014, ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Δημοκρατία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Δρ. Αλέξανδρος Κατράνης, ανταποκρινόμενος ευγενώς σε προσκλήση του Θεοφιλ. Επισκόπου κ.Παντελεήμονος.
Ο κ.Πρέσβης περιηγήθη από τον Θεοφιλέστατο και τους συνεργάτες του στους χώρους του ανακαινισθέντος Επισκοπείου, ενημερώθηκε για το επιτελούμενο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο, για την αγαστή συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τις κρατικές Αρχές και παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη στον παρακείμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι.Επισκοπής «Η Φωνή της Ορθοδοξίας».
Την Κυριακή, 20η Ιουλίου, παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire. Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος προσεφώνησε τον κ.Πρέσβη, αναφερθείς στη ιστορική διαδρομή και την καρποφορία της ορθοδόξου ιεραποστολής δι’επιφανών ελλήνων ιεραποστόλων, κληρικών και λαϊκών, στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Αφρικής υπό την πνευματική επιστασία του παλαιφάτου Πατριαρχικού Θρόνου των Αλεξανδρέων και επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή των ιεραποστολικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπέρ της ανά τον κόσμο ιεραποστολής. Επίσης, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό προς τον έλληνα Πρέσβη για την τιμητική παρουσία του και δι’αυτού προς τον ευσεβή ελληνικό λαό που στηρίζει παντοιοτρόπως και θυσιαστικώς, σε χρόνους οικονομικώς χαλεπούς, τις πνευματικές και υλικές ανάγκες του Χριστεπωνύμου πληρώματος του αφρικανικού ισημερινού και ολοκλήρου της αφρικανικής ηπείρου.
Κατά την αντιφώνησή του ο Εξοχ.κ.Πρέσβης ανεφέρθη στους πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Αφρική, ιδιαιτέρως δε με το Κονγκό, και υπεγράμμισε την σύζευξη του ελληνικού πνευματικού πλούτου με την Ορθοδοξία. Ακόμη, εξεδήλωσε τα χαροποιά αισθήματά του για την επίσκεψη αυτή, ως και τον ενθουσιασμό και την συγκίνησή του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών στην ζωή της Εκκλησίας. Τέλος, συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο για την εν γένει άρτια οργάνωση και λειτουργία της Ιεράς Επισκοπής, ενώ μετέφερε τους αδελφικούς χαιρετισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος προς τον ευγενή και φιλόξενο λαό της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Περισσότερα...   http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/episkepsh-toy-eksoxpresvews-ths-ellados-sthn-iera-episkoph-mprazavil.html#prettyPhoto
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου