Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Υπουργό Παιδείας... «Στην Αφρική αγαπούν την Ελλάδα και μιλούν με καλά λόγια για τους Έλληνες».



Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

Την θερμή του συμπαράσταση στο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος  υποδεχόμενος τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι κληρικοί και λαϊκοί και κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Μαύρης ηπείρου όπως η πείνα, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι ασθένειες.
Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής, λόγω της έντασης στην Παλαιστίνη, αλλά και εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμφύλιου πολέμου στη Συρία, αλλά και στις διώξεις που υπόκεινται οι χριστιανικοί πληθυσμοί στο Ιράκ και τη Συρία.
Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ενημέρωσε τον Ανδρέα Λοβέρδο και για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για την ειρήνη και καταλλαγή στη Μέση Ανατολή.
Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ότι θα σταθεί αρωγός ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα δυσχέραιναν στο παρελθόν τις αποσπάσεις κληρικών.
Επιπλέον συζητήθηκε η αξιοποίηση κτηρίου του Πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη για να λειτουργήσει στον εν λόγω χώρο σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και σημείωσε ότι οι «εξελίξεις στην Μέση Ανατολή απασχολούν την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά κτηρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο και προσκάλεσε τον κ. Λοβέρδο να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια τον ερχόμενο Οκτώβριο για να ξεναγηθεί στο ελληνικό σχολείο του Πατριαρχείου, τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι «η ήπειρος του μέλλοντος είναι η Αφρική. Στην Αφρική αγαπούν την Ελλάδα και μιλούν με καλά λόγια για τους Έλληνες».

http://www.amen.gr/article18790
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου