Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην «Αποστολή»

ΜΚΟ ''ΑΠΟΣΤΟΛΗ'' /  romfea.gr

mko1
 
Επίσκεψη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας  κ. Γεώργιο, Εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ.  και Διευθυντή του Γραφείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο   Γενικός  Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος  Δήμτσας και σε κατ ιδίαν συνάντηση τους ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε την αγωνία του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στην Αφρική, οι Ιεραπόστολοι κληρικοί και λαϊκοί και κυρίως για τα προβλήματα που βιώνουν οι λαοί της Μαύρης ηπείρου όπως η πείνα, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι ασθένειες. με κορυφαίο την ρευστή πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στη ζωή των χριστιανών της περιοχής.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο κ. Δήμτσας συζήτησαν, επίσης, το ενδεχόμενο κοινών δράσεων εναντίον της φτώχειας στην Αφρική αλλά και το ενδεχόμενο λειτουργίας, στην Άνω Κυψέλη, χώρου για φτωχές οικογένειες και μετανάστες στα πρότυπα δομών της «Αποστολής».
«Στο έδαφος της φτώχειας καλλιεργούνται ο φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Θεόδωρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι «ο Ιησούς Χριστός απέδειξε στην πράξη ότι η έννοια της ανεκτικότητας και της ανοχής δεν είναι μόνο ανεπαρκής, αλλά μπορεί να αποβεί και αρνητική, όταν υποκρύπτει ένα αίσθημα υπεροχής που ταπεινώνει τον άλλο, τον διαφορετικό, αυτόν που δεν συμφωνεί μαζί μας».
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής»  κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στον αγώνα του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας και του Πατριάρχη κ. Θεοδώρου και εξέφρασε την θέληση για αμοιβαία συνοδοιπορία και υποστήριξη, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ώστε η «Αποστολή» να συνεισφέρει αλληλέγγυα στην ιεραποστολή της Αφρικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου