Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ι. Μητρόπολη Μαδαγασκάρης: Σταθερή πορεία προς το μέλλον

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

"Αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ,
Χαίρετε εν Κυρίω!
Δοξάζουμε τον Θεό και ευχαριστούμε τόσο την Αδελφότητα όσο και τους φίλους και συνεργάτες της Εξωτερικής Ιεραποστολής που παρ’ όλη την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δεν παύσατε να μας ενισχύετε και να μας ενθαρρύνετε στο ευλογημένο αυτό έργο της Εκκλησίας μας.
Μέσα στις δυσκολίες δίνουμε εξετάσεις κι εμείς, αφού δοκιμάζεται η πίστη μας. Πριν λίγο διάβαζα στις Πράξεις των Αποστόλων τα παθήματα του Αποστόλου Παύλου. Βεβαίως, δεν υπάρχει σύγκριση, παίρνουμε όμως πολλά παραδείγματα από τον Πρώτο μετά τον Ένα, ότι ο δρόμος της Σωτηρίας και Ιεραποστολής δεν είναι ανθόσπαρτος.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αφού μειώσαμε το φιλανθρωπικό έργο και αρκετά έξοδα που μπορούσαμε. Ο κόσμος και οι ιερείς διαμαρτύρονται αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με οδηγίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, που προέβλεψε από χρόνια την επερχόμενη κρίση, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μικρές εργασίες για έσοδα της Ιεραποστολής. Είμαστε στην αρχή, αλλά συν Θεώ ελπίζουμε να αποδώσουν καρπούς.
Χάρη στην ευαισθησία της ομογενούς δωρήτριας της Αδελφότητάς σας από τον Καναδά, ο Ιερός Ναός των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Diego σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Οι Χριστιανοί της πόλεως θα αποκτήσουν μετά από αρκετά χρόνια δικό τους Ναό, για να τελούν τις ιερές ακολουθίες και ιδιαιτέρως τη Θεία Λειτουργία. Επίσης, χάρη στη δική σας φροντίδα, ξεκινήσαμε τη γεώτρηση που χρηματοδοτεί φίλος δωρητής από την Αθήνα.

mg1

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας συνεχίζεται έστω και μειωμένος όσον αφορά τις δραστηριότητες. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως είναι οι εργασίες του ορφανοτροφείου που σχεδόν σταμάτησαν. Σας παρακαλώ πολύ, εάν υπάρχουν δωρητές για το συγκεκριμένο έργο, θα ήταν ευλογία να το συνεχίσουμε σιγά-σιγά. Οι εργασίες που έχουν γίνει καλύπτουν το 70%. Ελπίζουμε να βρεθούν δωρητές για να το ολοκληρώσουμε.
Τα μαθήματα του σεμιναρίου τελείωσαν με πέντε απόφοιτους σπουδαστές, εκ των οποίων μερικοί επιθυμούν να ιερωθούν. Τα σχολεία μας, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τελείωσαν γι’ αυτή τη σχολική χρονιά με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Μάλιστα το Λύκειο που χρηματοδότησε η Αδελφότητά σας στο Tulear συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων. Έχει 450 μαθητές με πολλές επιτυχίες στα ανώτερα ιδρύματα. Φέτος πρόκειται να συμπληρώσουμε και άλλες αίθουσες, διότι έχουμε μεγάλη προσέλευση μαθητών.
Οι κλινικές συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να απαλύνουν τον πόνο των πτωχών ανθρώπων.
Δύο Ναοί που είχαμε αρχίσει από πέρυσι βρίσκονται στο τέλος τους. Παράλληλα, επισκευάζουμε 4 Ναούς, που είχαν πάθει σοβαρές ζημιές από τις καιρικές συνθήκες και ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν.
Τέλος, υπάρχει ανάγκη για μια δεξαμενή νερού σε κάποιο χωριό της Tulear. Οι άνθρωποι υποφέρουν και ως συνήθως μεταφέρουν το νερό με μπιτόνια από διπλανό χωριό. Η χωρητικότητα θα είναι 25-30 μ3 και το κόστος περίπου 9.000 €.

Κατήχηση σε αχυροκαλύβα

Ιεραποστολικές επισκέψεις

Τελευταία μας επισκέφθηκαν δύο εξαίρετοι κληρικοί εξ Ελλάδος. Ο ένας ήταν ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο άλλος ο π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης, θεολόγος, φιλόλογος και νομικός. Στα διαστήματα αυτά οργάνωσαν σεμινάριο στους κληρικούς και κατηχητές της Μητροπόλεώς μας, μίλησαν στους πιστούς και βοήθησαν πολύ κόσμο με τις συμβουλές τους.
Ο π. Γρηγόριος επισκέφθηκε τη νήσο Reunion και έκανε διάλεξη με θέμα «ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και η νοερά προσευχή». Τα ¾ του ακροατηρίου ήταν Γάλλοι Καθολικοί. Η Ορθοδοξία συνεχώς κατακτά έδαφος και γίνεται όλο και πιο γνωστή στο σημερινό κόσμο.
Ας προσευχηθούμε ο Θεός να παρουσιάσει εργάτες στον αμπελώνα για περισσότερη καρποφορία. Διότι πράγματι οι εργάτες είναι ολίγοι.
Με αγάπη Χριστού"
† ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

http://ierapostoles.gr/2014/09/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου