Ξεκινήσαμε μια καμπάνια χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας indiegogo (Help2Learn) για τις 3 εβδομάδες που θα είμαστε εδώ, με σκοπό να χτίσουμε μια αίθουσα από τσίγκο, μια βιβλιοθήκη και να αγοράσουμε βιβλία και σχολικό εξοπλισμό. Η εκπαίδευση είναι ότι πιο σημαντικό και κάθε παιδί έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε αυτή. Ας βοηθήσουμε όλοι μας για ένα καλύτερο κόσμο, είναι στο χέρι μας.”
Το ταξίδι της επιστροφής του Έλπι και της Δώρας έχει πια κάνει το γύρο του ελληνικού ίντερνετ, αλλά αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη στάση των δύο παιδιών. Και εδώ χρειάζεται μια μικρή συμβολή από όλους….
Η νέα σχολική χρονιά άρχισε πριν λίγες ημέρες, όμως στην Κιμπέρα του Ναϊρόμπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγκούπολη στην Αφρική, η εκπαίδευση δεν είναι αυτονόητη και προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά.

Eδώ και λίγες μέρες σε αρκετά timeline στο Facebook κυκλοφορούν οι φωτογραφίες των μικρών μαθητών να κρατάνε ένα χαρτόνι με ελληνικά ονόματα και ένα προσωπικό “ευχαριστώ”. Xρειάστηκε ένα μάλλον αστείο για τα δικά μας δεδομένα, ποσό που συγκεντρώθηκε γρήγορα για να προσφέρει χαμόγελα στο μικρό σχολείο. Τα 2000 δολάρια εξασφάλισαν την κάλυψη των πρώτων αναγκών για τη δημιουργία της νέας αίθουσας του St George Orthodox Primary School με τους 180 μαθητές. Στόχος είναι τα 4000. Με αυτά τα χρήματα θα ολοκληρωθεί η νέα αίθουσα, θα δημιουργηθούν τουαλέτες, θα εξασφαλιστεί η βιβλιοθήκη του σχολείου, τα παιχνίδια και το απαραίτητο κιβώτιο πρώτων βοηθειών για τα παιδιά.
Η καμπάνια μέσω του indiegogo ολοκληρώνεται σε περίπου μια εβδομάδα. Αν έχετε διάθεση να λάβετε ένα τέτοιο χαμόγελο στο ηλεκτρ. ταχυδρομείο σας, τότε ακόμη και ένα μικρό ποσό θα είναι πολύτιμο. Αυτό που είναι ανυπολόγιστης αξίας είναι αυτές οι αισιόδοξες εικόνες των παιδιών του Ναϊρόμπι…






 http://www.alexiptoto.com/%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/