Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ι. Μητρόπολη Κένυας: Οδοιπορικό Αυγούστου στην Κένυα

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής
ierapostoles.gr



   
Ο μήνας Αύγουστος θεωρείται η περίοδος των διακοπών για το λόγο ότι τα σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, είναι κλειστά. Όμως, κατά την περίοδο αυτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος συνεχίζει τις ποιμαντικές του επισκέψεις σε όλη την επικράτεια της Κένυας.
Έτσι, στις 17 Αυγούστου, τέλεσε τη θεία λειτουργία στον πρόχειρο Ναό του Αγίου Μακαρίου – φτιαγμένο από λάσπη – σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Kakamega. Μετά την ακολουθία και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου ξεκίνησε πομπή με τους ιερείς και τους πιστούς προς τον παρακείμενο ποταμό, όπου τελέσθηκαν ομαδικές βαπτίσεις πέραν των εκατό ατόμων, από βρεφικής ηλικίας μέχρι και γέροντες. Ήταν ένα θέαμα που θύμιζε τον Ιορδάνη ποταμό. Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, ευχαρίστησε τον Θεό γι’ αυτή την ευλογία, τους ιερείς και τους κατηχητές που αδιάκοπα εργάζονται για την πρόοδο της Ορθοδοξίας και την ανάπτυξη και προαγωγή της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, καλώντας τους να φυλάξουν τον θησαυρό αυτό βαθιά μέσα στην ψυχή και τη ζωή τους με τη συχνή συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, για να μπορέσουν στο τέλος να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού.
 
IMG_0426
 
Στις 21 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στο Nyeri, στην ενορία του Αγίου Αντωνίου στο χωριό Isamara, όπου την επόμενη τελέσθηκε θεία λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων από διάφορες περιοχές και με την παρουσία εκατοντάδων γυναικών που συμμετείχαν σε σεμινάριο ορθόδοξης πνευματικότητας. Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, κήρυξε την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου, τονίζοντας στις γυναίκες τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της Ορθοδοξίας σε όλη την Κένυα και τις κάλεσε να συνεχίζουν με περισσότερη ακόμα πίστη και ζήλο την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής της τοπικής Εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιώτατος γευμάτισε με τις Ορθόδοξες γυναίκες και αυτές, για να τον ευχαριστήσουν, τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το μεγάλο ορφανοτροφείο μας στην ενορία του Αγίου Νικοδήμου Kasika, όπου φιλοξενούνται εκατόν ενενήντα ορφανά. Του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή κι εκείνος κατασυγκινημένος τούς ευχαρίστησε και τους είπε ότι η Μητρόπολη θα συνεχίσει να τους προσφέρει δωρεάν διατροφή και μόρφωση, ο δε ίδιος θα σταθεί σαν πατέρας τους και εκείνοι θα αισθάνονται ότι έχουν τον χώρο αυτό σαν σπίτι τους.
 
10488292_10152575763434026_4801153937290924709_n
 
Θυμήθηκε ο Σεβασμιώτατος πώς ξεκίνησε το ορφανοτροφείο αυτό δειλά-δειλά αλλά σταθερά πριν μερικά χρόνια, χωρίς καμία συγκεκριμένη χορηγία και ευχαρίστησε το Θεό που σήμερα γίνεται αυτό το θαύμα, χάρη στην αγάπη σας, αφιερωμένο στο όνομά Του και στους μικρούς και απροστάτευτους νέους και νέες, που αναζητούν ένα καλύτερο και ευτυχέστερο μέλλον. Το κάθε παιδί έχει τη δική του ιστορία. Όσο τραγική κι αν είναι, τώρα πια τουλάχιστον υπάρχει η βεβαιότητα και η σιγουριά ότι έχουν κάπου να ανήκουν και θα μπορέσουν έτσι να φτιάξουν τη ζωή τους, όπως κάθε άλλη ανθρώπινη ύπαρξη. Ο Σεβασμιώτατος που γνωρίζει τα παιδάκια αυτά από μικρής ηλικίας, κατασυγκινημένος, κάθισε ως αργά το απόγευμα μαζί τους, παίζοντας, τραγουδώντας και περπατώντας στους γύρω καταπράσινους χώρους του ορφανοτροφείου, θέλοντας να τονίσει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μητέρα που προστατεύει, περιθάλπει και βοηθά όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα φυλής ή ακόμα και θρησκείας. Τα παιδάκια, για να ευχαριστήσουν το Σεβασμιώτατο χόρεψαν και τραγούδησαν χριστιανικά και παραδοσιακά τραγούδια. Μάλιστα, εκ μέρους όλων μίλησε ένας έφηβος, ο οποίος, στο τέλος, έκανε αυτοσχέδια προσευχή, με λόγια συγκλονιστικά προς το Θεό να στηρίζει και να ευλογεί την Εκκλησία Του.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου