Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

music
                              
pyramisnews.gr
Μεγάλη προσφορά στην ανάδειξη της εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης αποτελεί η απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και της ΕΚΚ, να ιδρύσει ένα νέο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, που να μπορεί να εφοδιάσει τους σπουδαστές του με τις γνώσεις της Εκκλησιαστικής Μουσικής, αλλά μετά το πέρας των σπουδών τους, να μπορεί να τούς εφοδιάσει και με επίσημο πτυχίο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος.
Τα μαθήματα απευθύνονται και στους Αιγυπτιώτες Έλληνες αλλά και στους αραβορθόδοξους του Καΐρου και ανάλογα με τους σπουδαστές που δείξουν ενδιαφέρον, τα μαθήματα θα μπορούν να δίνονται στην ελληνική ή στην αγγλική ή στη γαλλική.
Την διδασκαλία θα αναλάβει ο Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής και Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Νίκος Κάτσικας, σε συνεργασία με το Ωδείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να αποταθείτε στη Γραμματεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (τηλ 25933372) ή στο κινητό 01005546126.

http://pyramisnews.gr/sxoli-byzantinis-moysikis-idryei-i-elliniki-koinotita-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου