Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών συνεχίζει να βοηθά την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών συνεχίζει να βοηθά την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη. Συγκεντρώνει χρήματα και συμβάλλει για την ημερήσια διατροφή 900 πτωχών παιδιών.
Βοήθησε και εσύ, καταθέτοντας στο λογαριασμό GR70 0172 0470 0050 4705 8989 406 της Τράπεζας Πειραιώς

Οι στόχοι που ολοκληρώθηκαν

Οι μάχες για μόρφωση στην ταπεινή Μαδαγασκάρη έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν. Συχνά σχολείο για ένα παιδί σημαίνει καθημερινή σκληρή πορεία ωρών για να φτάσει στην τάξη. Σημαίνει οικονομική θυσία για τον πατέρα και τη μητέρα, μεγαλύτερη από το μεροκάματο των 20 σεντς για να πληρώσουν τη στοιχειώδη παιδεία. Σημαίνει πρόσθετο οικονομικό βάρος για να αποκτήσει το παιδί ένα πανάκριβο τετράδιο και μολύβι. Και τροφή, αρκετή τροφή να διασφαλίσει (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) ότι δεν θα λιποθυμήσει το παιδί τους μέσα στο μάθημα από την εξάντληση της φοβερής πείνας.

Οι στόχοι μας
ΣΤΟΧΟΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΟΔΟΣ
1ος & 2ος στόχος, περιοχή Nomomtsuana
1ος στόχος
Δύο σχολικές αίθουσες & ένα γραφείο διδασκάλων.
24.000,00 €ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
2ος στόχοςΕξοπλισμός (θρανία, έπιπλα) 3.000,00 €
3ος στόχος, περιοχή Antananarivo
Κάλυψη καθημερινού  συσσιτίου 1,000 παιδιών για το έτος  201018.000,00 €ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
4ος στόχος, περιοχή Soavinarivo  
Σχολικό συγκρότημα μέσα στο υπό ανέγερση όραμα της "Βασιλειάδας", της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής μονάδας.
5 θέσιο Δημοτικό Σχολείο με:
5 αίθουσες, 1 γραφείο, 3 τουαλέτες
Σύνολο 365 τ.μ.
54.000,00 €ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Στόχοι σε μόνιμη βάση
Αναδοχές
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2010 με τη βοήθεια του Θεού 55 αναδοχές παιδιών
Συγκεντρώθηκαν:
5.500,00 €
 
Σοφία, Απόστολος, Δήμητρα, Ιωάννης....
Είναι νέοι που βαπτίσθηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι το Μεγάλο Σάββατο του 2010, στη μακρινή Μαδαγασκάρη.
Αποστολές ειδών
στα containers συλλογής βοήθειας (Αγ. Ευθύμιος, Κερατσίνι):
Έχουν ήδη πραματοποιηθεί μέχρι και τον Ιούνιο 2014 67 αποστολές υλικών
Έγιναν
67 αποστολές
 
Η βοήθειά μας φτάνει στον τελικό της παραλήπτη χωρίς μεσάζοντες. Αυτό όμως απαιτεί χρόνο και υπομονή να ξεπερνώνται οι δυσκολίες.
Τρόφιμα μακράς λήξης, άρτια παιχνίδια και σχολικά είδη, ρούχα καθαρά και διπλωμένα.
Αρχοντική βοήθεια, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του άλλου, και όχι επειδή απλά ξεφορτωνόμαστε ό,τι δε θέλουμε. Ας αναλογιζόμαστε ότι το κόστος για να αποσταλεί κάθε αντικείμενο που επιλέγουμε μπορεί και να ξεπερνά την αξία του ίδιου του αντικειμένου. Να δίνουμε με πνεύμα γνήσιας αγάπης.

Χτίσιμο Σχολείων


Οι μάχες για μόρφωση στην ταπεινή Μαδαγασκάρη έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν. Συχνά σχολείο για ένα παιδί σημαίνει καθημερινή σκληρή πορεία ωρών για να φτάσει στην τάξη. Σημαίνει οικονομική θυσία για τον πατέρα και τη μητέρα, μεγαλύτερη από το μεροκάματο των 20 σεντς για να πληρώσουν τη στοιχειώδη παιδεία. Σημαίνει πρόσθετο οικονομικό βάρος για να αποκτήσει το παιδί ένα πανάκριβο τετράδιο και μολύβι. Και τροφή, αρκετή τροφή να διασφαλίσει (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές)  ότι δεν θα λιποθυμήσει το παιδί τους μέσα στο μάθημα από την εξάντληση της φοβερής πείνας.
Η συνδρομή μας στην επισκοπή Μαδαγασκάρης γίνεται χτίσιμο σχολείων, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα χωριά. Γίνεται μίσθωση δασκάλων να προσφέρουν μάθημα δωρεάν. Γίνεται αποστολή μολυβιών και τετραδίων, σταλμένων με πολλή αγάπη από την Ελλάδα. Γίνεται συνδρομή για το καθημερινό μοίρασμα από λίγα μπισκότα και γάλα στα παιδιά, πριν το μάθημα, να μη λιποθυμάνε μέσα στην αίθουσα.
Με ευγένεια και αξιοπρέπεια, τα παιδιά των φτωχών μαθαίνουν να γράφουν, να διαβάζουν, να μετράνε. Οπλίζονται με το θάρρος και την ελπίδα της κοινωνίας με τον Ελεήμονα, Αναστάντα Χριστό.
Είμαστε χαρούμενοι που η ταπεινή μας προσπάθεια στέκεται σκεύος του Θεού, ώστε μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξη της προσπάθειάς μας ήδη να απαριθμούμε θετικά αποτελέσματα, δύο σχολικές αίθουσες σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Μαδαγασκάρης. Χτισμένες και εξοπλισμένες. Οι δύο φωτογραφίες του νεόδμητου σχολείου μαρτυρούν τη ζωντανή ευλογία του έργου που γίνεται.

Βαπτίσεις

 
Μεγάλη προσπάθεια γίνεται επίσης από την αρχιεπισκοπή Μαδαγασκάρης για την κατήχηση και επιμόρφωση ορθοδόξων ιερέων που προέρχονται από ντόπιες κοινότητες καθώς και βαπτίσεις νέων μελών της Εκκλησίας μας. Άνθρωποι που έρχονται από πολύ μακρινά χωριά, ύστερα από ώρες πεζοπορίας και παρακαλούν να έρθει κάποιος Ορθόδοξος Ιερέας και νατους κατηχήσει. Ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος σχολιάζει: «Μου κάνει εντύπωση που έρχονται και μας παρακαλούν χωρίς να υπολογίζουν ούτε κόπο ούτε χρόνο. Οι άνθρωποι αυτοί εκδηλώνουν με αυτό τον τρόπο τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα, την Αναζήτηση του Αληθινού Θεού και κατ΄επέκταση τη σωτηρία της ψυχής τους. Είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολά στους Ευρωπαίους». Σχολιάζει ένας Ιεραπόστολος: «Η κατήχησή τους διαρκεί αρκετό καιρό. Όταν καταλάβουμε ότι  είναι έτοιμοι, προχωρούμε στο βάπτισμα. Η χαρά τους είναι μεγάλη καθώς περιμένουν τη σειρά τους να βαπτιστούν. Η χαρά αυτή εκδηλώνεται στα πρόσωπά τους γιατί έγιναν παιδιά και πολίτες της Βασιλείας του Θεού».
Είναι χαρακτηριστική επίσης, η ατμόσφαιρα κατά την οποία τελούνται τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Η κατάνυξη και η ενεργή συμμετοχή  των ανθρώπων στην ψαλμωδία θυμίζουν τους πρώτους  χριστιανούς.  Βιώνουν τα μυστήρια της Εκκλησίας  και έχουν βαθιά συναίσθηση ότι η ζωή τους έχει αλλάξει. Οι ιεραπόστολοι μας λένε χαρακτηριστικά: «Προσέρχονται στο ναό πολλές φορές νηστικοί, βρώμικοι, αλλά τα πρόσωπά τους λάμπουν. Το χαμόγελό τους είναι γλυκό και η καρδιά τους φλέγεται από πίστη και αγάπη εν Χριστώ».
Αυτό  το χαμόγελο θα θέλαμε να ανθίσει σε περισσότερα πρόσωπα στη Μαδαγασκάρη γι αυτό και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την βάπτιση νέων κατηχουμένων αδερφών μας στη μακρινή Μαδαγασκάρη ενεργοποιώντας το πρόγραμμα αναδόχων. Η χαρά η δική τους ας γίνει και δική μας.
Αναλυτικά οι Βαπτίσεις

http://orthmad.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου