Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολείο από χόρτα στη Νιγηρία!… Θα το χτίσουμε όλοι μαζί; ( blogger ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ). Support to build a school of Orthodox Church in Nigeria.

Ο γνωστός μπλογκερ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ξεκίνησε μια ιεραποστολική καμπάνια μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για το χτίσιμο σχολείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Νιγηρίας. Καλούμε όλους τους πατέρες και αδελφούς, φίλους της ιεραποστολής, να συνεισφέρουν μέσα στις επόμενες 50 μέρες ένα μικρό ή μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανέγερση σχολείου της Μητρόπολης Νιγηρίας. Οι δωρεές γίνονται μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ( Pay Pal ) και θα σταλούν στη Μητρόπολη Νιγηρίας. Donate to build a school of Orthodox Christian Church in Nigeria.

 
Τάξη του σχολείου, όπως είναι σήμερα

http://ierapostoles.gr/campaigns/nigiria/


ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας, στα πλαίσια των προσπαθειών της για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης σε άπορα παιδιά, ξεκίνησε τη λειτουργία νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στο χωριό Karmem της πολιτείας Benue της κεντρικής Νιγηρίας. Το σχολείο άρχισε να λειτουργεί σε χορτοκαλύβες και ήδη φιλοξενεί 186 μαθητές. Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων καλύπτεται από τη Μητρόπολη Νιγηρίας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση σχολικών κτηρίων σε γη που παραχωρήθηκε από τις τοπικές αρχές. Όμως, οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες.
Συνολικά για την κατασκευή απαιτούνται 39.000 ευρώ. Ας βοηθήσουμε όλοι για να στεγάσουμε το μέλλον των παιδιών της Ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας στη Νιγηρία.
Αδελφοί,
Για να πάρετε μια γεύση του τι αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Νιγηρία, διαβάστε την ομιλία του μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρου: Σαρκώνοντας το Ευαγγέλιο στη Νιγηρία (http://www.nyxthimeron.com/2014/02/blog-post_17.html).
Δείτε επίσης, αδελφοί, τη σχετική ενότητα για τον αγώνα της Ορθοδοξίας στη Νιγηρία:
http://ierapostoles.gr/country/%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1/
Προσδοκώντας και βιώνοντας ανάσταση στη Νιγηρία:
http://www.nyxthimeron.com/2014/04/blog-post_8626.html
“Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα” είπε ο Χριστός. Ας τα βοηθήσουμε…
Ας μην ξεχνάμε το δίλεπτο της χήρας και το ποτήρι κρύου νερού που μνημόνευσε ο Κύριος (Μάρκ. 9, 41). Αυτό το ποτήρι θα το χρειαστούμε και ελπίζουμε να μας περιμένει στον ουρανό!…

http://ierapostoles.gr/campaigns/nigiria/

https://ierapostoli.wordpress.com/2014/09/04/school_orthodoxnigeria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου