Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής στην Κατερίνη


Ι.Μητρόπολη Κίτρους / romfea.gr

62
 
Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 7 Σεποτεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.
Στο τέλος της θ. λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή εκ του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, τόνισε ότι το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας δεν έχει φθάσει μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Εκατομμύρια άνθρωποι αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη του Χριστού κι ας πέρασαν 2000 χρόνια από την Ενανθρώπισή του.
Τό μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας προσπαθούν να μεταδώσουν, συνέχισε, οι ιεραπόστολοι στην Αφρική και στην Ασία. Μεταξύ τους συγκαταλέγεται και ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος στη μακρινή χώρα του Κονγκό.
Τέλος, ζήτησε την προσευχή και τη βοήθεια του ιεραποστόλου Ιεράρχη για την επιτυχία και καλή λειτουργία του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Κατερίνη.
Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης κ. Νικηφόρος αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στην καρδιά της Αφρικής, επισημαίνοντας ότι ο πρωτοπόρος ιεραπόστολος Αρχιμ. Χαρίτων Πνευματικάκης είχε υπηρετήσει και στην Κατερίνη.
Συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τους συνεργάτες του για την ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Τέλος, ζήτησε την προσευχητική υποστήριξη του εκκλησιάσματος, προκειμένου να ευοδωθεί το έργο της ιεραποστολής.
Στη συνέχεια, οι δύο Ιεράρχες μετέβησαν στο Επισκοπείο, όπου είχαν μακρά και γόνιμη συνεργασία σχετικά με την οργάνωση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και τη διοργάνωση ιεραποστολικών δράσεων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου