Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στηρίξτε τη λειτουργία του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Κονγκό !!

  Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

    

Εδώ και 7 χρόνια, λειτουργεί στην Κινσάσα του Κονγκό, το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο της Ιεράς Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής. Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη βγάλει πάνω από 50 αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους στη συνέχεια βοηθούν στη στελέχωση της Ιεραποστολικής προσπάθειας της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Η ίδρυση του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου υπήρξε ιδιαίτερα μεγαλεπήβολη, γιατί ένα τέτοιο έργο, όπως είναι φυσικό, απαιτεί συνεχή έξοδα λειτουργίας. Για το λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κάνει έκκληση στην αγάπη σας:

Φετινοί απόφοιτοι
Οι φετινοί απόφοιτοι, έτοιμοι για την ολόψυχη προσφορά τους
 στην Ιεραποστολή
Η ύπαρξη και η λειτουργία της Θεολογικής µας Σχολής είναι ευλογία του Παντοδυνάµου Θεού εδώ στην καρδιά της Αφρικής, διότι µας τροφοδοτεί µε νέους ιερείς, καθηγητές, διδασκάλους, κατηχητές, εργάτες του Ευαγγελίου. Η προσφορά της ως εκ τούτου είναι µεγάλη και οι φοιτητές, αλλά και οι καθηγητές της, βοηθούν στο ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεώς µας. Ήδη εφέτος έλαβαν πτυχίο 15 νέοι γεµάτοι όρεξη για δράση. Η χαρά µας είναι µεγάλη. Νέοι καρποί. Νέοι εργάτες του Ευαγγελίου. Από αυτούς µέχρι στιγμής πέντε χειροτονήθηκαν, και οι άλλοι ανέλαβαν κατηχητικό έργο. Μερικοί εξ αυτών, αφού πρώτα τακτοποιηθούν κάποια θέματα, θα προσέλθουν στην ιερωσύνη.
Βλέποντας όμως τα λειτουργικά έξοδα της Σχολής µε κυριεύει αγωνία. Κάθε µήνα απαιτούνται περίπου 9.000 €. Πως θα ανοίξουµε εφέτος;
Παρακαλώ τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, προστάτη του Πανεπιστηµίου µας, να φωτίσει αδελφούς να στείλουν τον οβολό τους, ώστε να συνεχίσει να ετοιµάζει ιθαγενείς εργάτες του Ευαγγελίου για την εξυπηρέτηση των ορθοδόξων αδελφών και την διάδοση της Ορθοδοξίας.
Οι ανάγκες της Μητροπόλεώς µας είναι µεγάλες. Οι περισσότερες ενορίες µας δεν έχουν ιερείς. Οι πιστοί µας µόνοι τους χωρίς ποιµένα µαζεύονται στις χορτοκαλύβες – εκκλησίες πρωί και απόγευµα για να ψάλλουν εσπερινό και όρθρο ή την παράκληση της Παναγίας µας. Οι ελάχιστοι ιερείς µας δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις ενορίες. Έτσι πολλοί πιστοί µένουν χωρίς Θεία Λειτουργία, χωρίς Θεία Κοινωνία. Η Θεολογική Σχολή είναι αυτή που δίνει και εκπαιδεύει ιερείς, κατηχητές, ψάλτες, διδασκάλους για τα σχολεία µας. Κάθε χρονιά µε τους νέους αποφοίτους της προσφέρει στην Εκκλησία µας για σαράντα-πενήντα χρόνια εργάτες του Ευαγγελίου. Γι’ αυτό και όλη η µέριµνα µας πρέπει να είναι στο να συνεχίσει να λειτουργεί και να µας προσφέρει νέα στελέχη.
Καταλαβαίνετε σε πόση μεγάλη δυσκολία βρίσκομαι για να ανταποκριθώ κάθε μήνα στα έξοδα για την Θεολογική Σχολή. Πολλές φορές σκέφθηκα να αναστείλουμε τη λειτουργία της μέχρι να βρούμε ένα χορηγό. Πάντα όμως σταματώ σκεπτόμενος ότι οι καθολικοί, οι προτεστάντες και οι άλλες ομολογίες και θρησκείες θα πανηγυρίσουν και θα μας κατηγορήσουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία τη μόνη Θεολογική Σχολή που έχει στην γαλλόφωνη Αφρική δεν μπόρεσε να την λειτουργήσει. Επίσης θα αναστείλουμε την λειτουργία μιάς Σχολής που μας δίνει διδασκάλους του Ευαγγελίου που εργάζονται ιεραποστολικά.
Πολλοί σκέπτονται να προσφέρουν για να κτίσουν μια Εκκλησία, ένα σχολείο, ένα ιατρείο. Οι επιθυμίες τους είναι θεάρεστες, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι καλά τα κτήρια, αλλά αν δεν έχουμε ιερείς και κατηχητές, διδασκάλους μορφωμένους θεολογικά, πως θα έχουμε πιστούς; Χωρίς αυτούς, τα κτήρια θα ερημώσουν και δεν θα εκπληρώσουν την αποστολή τους.
Γι’ αυτό παρακαλώ όλους να βοηθήσετε να συνεχίσει τη λειτουργία της η Θεολογική μας Σχολή. Άλλος με την προσευχή και άλλος από το υστέρημά του προσφέροντας χρήματα για να καλυφθούν τα λειτουργικά της έξοδα. Για να μπορέσουν οι ενορίες μας να αποκτήσουν ιερείς.
Θεία Λειτουργία στο Ναό του Πανεπιστημίου
Θεία Λειτουργία στο Ναό του Πανεπιστημίου

Τα έξοδα του Πανεπιστημίου είναι πάρα πολλά και ξεπερνούν τις 100.000 € το χρόνο. Αποτελούν, όμως, μια επένδυση που ήδη αποδίδει καρπούς και μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Κεντρώα Αφρική και όλη την αφρικανική ήπειρο. Ας σταθούμε συμπαραστάτες σε αυτό το έργο.

Δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά, μόνο να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με λίγα χρήματα για τους Ορθόδοξους φοιτητές της Κινσάσα:
  • Με 10 ευρώ εξασφαλίζετε τη γραφική ύλη μιας ημέρας
  • Με 16 ευρώ βοηθάτε στην ημερήσια λειτουργία της τηλεδιδασκαλίας
  • Με 18 ευρώ δωρίζετε το ημερήσιο νερό
  • Με 33 ευρώ εξασφαλίζετε την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη για κάθε ανάγκη που θα προκύψει μέσα στην ημέρα
  • Με 67 ευρώ δωρίζετε το πετρέλαιο της ημέρας, απαραίτητο για τη λειτουργία της ηλεκτρογεννήτριας
  • Με 85 ευρώ βοηθάτε για την εβδομαδιαία ιεραποστολική προσπάθεια των φοιτητών
  • Με 95 ευρώ πληρώνετε τα μεροκάματα για όλο το προσωπικό
Γιατί με τη χάρη του Θεού και τη δική σας βοήθεια, οι λίγοι εργάτες της Ιεραποστολής μπορούν να γίνουν περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου