Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κένυα: Τρίτος Ιερός Ναός στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο

Romfea.gr

Kilimanjaro
 
ROMFEA.GR | Ύστερα από ένα κοπιώδες και περιπετειώδες ταξίδι από τη Δυτική Κένυα, έφθασε, στην περιοχή του Κιλιμάντζαρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος.
Μαζί με τους δύο ιερείς της περιοχής, επισκέφθηκε τον υπό ανέγερση νέο ιερό ναό, ακριβώς στους πρόποδες του όρους.
Ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε, πριν αρκετά χρόνια, τον πρώτο ιερό ναό στο χωριό Ιλασίτ, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (2004).
Ο νέος ιερός ναός βρίσκεται, ακριβώς, στα σύνορα της Τανζανίας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται στην περιοχή αυτή, ιδιαίτερα τους ιερείς, έναν Κικούγιο και έναν Μασάι, απόφοιτους της Πατριαρχικής Σχολής.
Λίγο πριν επιστρέψει στη Ναϊρόμπη, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε τον θεμέλιο λίγο του νέου ιερού ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Απευθυνόμενος, ο Σεβασμιώτατος, προς τους πιστούς των δύο φυλών, Κικούγιου και Μασάι.
Τόνισε ότι το μήνυμα της Ορθοδοξίας είναι διαχρονικό και υπεράνω φυλών και γλωσσών.
Διαβίβασε, στο τέλος, τις πατρικές και πατριαρχικές ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Μ. του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
Ο Σεβασμιώτατος, στις επισκέψεις του και στους τρεις ιερούς ναούς, θυμήθηκε με πολλή συγκίνηση την πρώτη του επίσκεψη, προ τριάντα τόσα χρόνια, όταν, ως λαϊκός, γύριζε, για να γνωρίσει τους πιστούς και να κατηχήσει τον κόσμο.
Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε καν δρόμος, κάτι σαν μονοπάτι από χώμα και πέτρες, που για να φθάσει κανείς εκεί χρειαζόταν μια ολόκληρη μέρα, ενώ, τώρα, μέσα σε τρεις ώρες από τη Σχολή ως το Κιλιμάντζαρο είναι μια άνετη διαδρομή, αφού κατασκευάστηκε, τελευταία, κανονικός ασφαλτωμένος δρόμος.
Μάλιστα, έφερε στη μνήμη του την πρώτη νύκτα που τον έβαλαν να κοιμηθεί μέσα σε μια καλύβα, καμωμένη από χόρτο και χώμα στο πάτωμα.
Το βράδυ, οι ελέφαντες ήταν εκείνοι που πηγαινοέρχονταν και έκαναν έναν περίεργο θόρυβο.
Για μένα τον ανίδεο και χωρίς πείρα, οπωσδήποτε, προκαλούσε η παρουσία τους, φόβο και το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ, αφού ήταν εκεί απ’ έξω και έκαναν έντονη την παρουσία τους.
Στο βάθος, φυσικά, και λίγα μέτρα από τον χώρο αυτό, στεκόταν το περίφημο όρος Κιλιμάντζαρο, χιονισμένο, αιώνιο και υπερήφανο.
Πριν αναχωρήσει ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε, στο σπίτι του, τον γηραιό ιερέα π. Ρωμανό, που, εδώ και χρόνια υποφέρει από μια περίεργη ασθένεια. Προσευχήθηκε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου