Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

"Μήνυμα ειρήνης και ενότητας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην επανασυσταθείσα Επισκοπή Μπουκόμπας"

Ιεραποστολική Στέγη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 26 άτομα, άτομα στέκονται

"Μήνυμα ειρήνης και ενότητας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην επανασυσταθείσα Επισκοπή Μπουκόμπας
Κατόπιν Σεπτής εντολής του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', επισκέφθηκε την επανασυσταθείσαν επισκοπήν Μπουκόμπας, με την ιδιότητα του Τοποτηρητού αυτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β' στην Σύναξη των Ιερέων της Επισκοπής Μπουκόμπας, ένα μήνυμα αγάπης, συγχωρήσεως και ειρήνης. Η συμμετοχή των Ιερέων ήταν πρωτοφανής.
Οι ευσεβείς Ιερείς της Μπουκόμπα, δέχθηκαν με ενθουσιασμό και συγκίνηση το μήνυμα ενότητας του Πατριάρχου τους, ως μόνη λύση στα προβλήματα που επί σειράν ετών ταλαιπώρησαν την Επισκοπή τους και ομοθυμαδόν δήλωσαν την προσήλωση και αφοσίωσή τους στο Δευτερόθρονο Παλαίφατο Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τον Προκαθήμενό του.
Σημειωτέον ότι, η Επισκοπή Μπουκόμπα είναι η παλαιότερη Ορθόδοξη Επισκοπή στο κράτος της Τανζανίας αφού ο πρώτος Ιερέας που χειροτονήθηκε ήταν ο π. Σωσθένης Kiyonga το 1985.
Η απόφαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β' για την επανασύστασή της, είναι ενδεικτική της αξίας της Ιεράς αυτής Επισκοπής αλλά και της ανάγκης επανακινήσεως των Ιεραποστολικών δραστηριοτήτων στην περιοχή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου