Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ο Επίσκοπος εορτάζει... Τανζανία (Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου)

 Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον και Πατέρα ημών, κύριον Αγαθόνικον. Κύριε φύλλατε αυτόν, εις πολλά έτη».
"22 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου γενναίου Μάρτυρος Αγαθονίκου, άγει τα ονομαστήριά του ο απλούς επίσκοπος της Κεντρικής Τανζανίας, ο θερμός ιεραπόστολος και ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας, ο πατήρ Αγαθόνικός μας.
Σύσσωμη η Ιεραποστολική Στέγη και τα παιδιά σας, Θεοφιλέστατε, ευχόμαστε ο Δωρεοδότης Κύριός μας να σας ενισχύει πνευματικά και να σας ενδυναμώνει σωματικά έτσι ώστε να λαμβάνουμε, όσο Αυτός επιτρέψει, την αρχιερατική σας ευλογία και τις πατρικές σας νουθεσίες. Ακόμη, ευχόμαστε ο Θεός να ευλογεί το έργο σας και όλοι εμείς να στεκόμαστε ποικιλοτρόπως αρωγοί σε αυτό. Με τις μεσιτείες της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας, τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και Θερμού Προστάτου, του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, προστάτου της Στέγης και εφόρου της επαρχίας ημών, του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ και πάντων των Αγίων ας αναφωνήσουμε:
Εις πολλά έτη, Δέσποτα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου