Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ομαδικές βαπτίσεις 25 κατηχουμένων ιθαγενών στο υπαίθριο βαπτιστήριο... Τανζανία

  Ιεραποστολικη Στεγη Αγιου Διονυσιου 

Την Πέμπτη 2α Ιουνίου 2022, έκτη ημέρα της Ποιμαντικής επίσκεψης στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος πλαισιούμενος από το Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και τον επιχώριο Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, ετέλεσε ομαδικές βαπτίσεις 25 κατηχουμένων ιθαγενών στο υπαίθριο βαπτιστήριο του προαναφερθέντος Ιερού Ναού. Ο Πατριάρχης εμφανώς συγκινημένος, καλωσόρισε τους νεοφώτιστους στη μεγάλη οικογένεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και χάρισε σε όλους από έναν μικρό επιστήθιο σταυρό, τους προέτρεψε δε να αγαπούν την Εκκλησία και να διαφυλάξουν τον θησαυρό της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος που έλαβαν με το Μυστήριο του Χρίσματος σε όλη τους την ζωή.
Την ίδια ημέρα πραγματοποίησε επίσκεψη σε κεντρικό ορφανοτροφείο της πόλεως Αρούσας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το Διοικητικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τα παιδιά. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Τανζανία θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους, για οτιδήποτε χρειαστούν. Για τις τρέχουσες, μάλιστα, ανάγκες του Ιδρύματος πρόσφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας, γλυκά και παιχνίδια, γεγονός που χαροποίησε ιδιαιτέρως τα παιδιά που διαβιούν εκεί. #patriarchateofalexandria #orthodoxchurchintanzania #orthodoxdioceseofarushaandcentraltanzania #ierapostolikistegi #divineliturgy #orthodoxbaptism #arushatanzania🇹🇿

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου