Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

«Ένιωσα την ανάγκη να έλθω να σας ευχαριστήσω από κοντά για την βοήθεια της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου προς την Ιεραποστολή στην Ουγκάντα...»

 Φίλοι της Ιεραποστολής Ουγκάντας - Friends of Orthodox Mission in Uganda 


Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος διαδέχθηκε τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Ουγκάντας κυρό Ιωνά. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σημειώνοντας: «Ένιωσα την ανάγκη να έλθω να σας ευχαριστήσω από κοντά για την βοήθεια της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου προς την Μητρόπολη μας και την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ουγκάντα. Ένα Σχολείο, ένα Κέντρο Υγείας και μία Γεώτρηση έχουν το όνομα της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γιατί δημιουργήθηκαν από προσφορές της δικής σας αγάπης. Επίσης δύο Ιερείς της Μητροπόλεως Καμπάλας, ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα και ο π. Ιωάννης Κιμπούκα ανήκουν στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, και σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη αυτή βοήθεια σας προς τους Ορθοδόξους της Ουγκάντας».
Ο Επίσκοπος μας καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερώνυμο, λέγοντας: «Η έλευση σας μας δίνει πολύ και μεγάλη χαρά καθώς σας γνωρίζουμε και από κοντά. Η Μητρόπολις μας από τα χρόνια του μακαριστού προκατόχου μας κυρού Ειρηναίου έχει πνευματικούς δεσμούς με την Ι. Μητρόπολη Καμπάλας, καθώς τόσο ο μακαριστός προκάτοχος σας κυρός Ιωνάς, όσο και οι δύο Ιερείς που αναφέρατε, ο π.Αντώνιος και ο π. Ιωάννης, φιλοξενήθηκαν για πολλά χρόνια εδώ στην Μητρόπολη, μαθήτευσαν στην Κίσαμο και σπούδασαν με φροντίδα και ευθύνη της Μητροπόλεως μας. Χαιρόμεθα που, στο πλαίσιο των μικρών μας δυνάμεων, συμβάλλουμε και εμείς στο ιεραποστολικό σας έργο, με την δημιουργία του Σχολείου, του Κέντρου Υγείας και της Γεώτρησης, όπως αναφέρατε, έργα αναγκαία και απαραίτητα για την στήριξη του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας στην Ουγκάντα.
Ταπεινά θα συνεχίσουμε, όσο και όπως μπορούμε, να στηρίζουμε και ενισχύουμε την ευλογημένη διακονία σας, διάδοσης του Ευαγγελικού λόγου στην Ουγκάντα», κατέληξε ο Επίσκοπος μας. Ακολούθησε ενημέρωση από τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ιερώνυμο προς τον Επίσκοπο μας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αιδ. π. Αντώνιο Μουτιάμπα, για τις δομές και δράσεις της Μητροπόλεως Καμπάλας, ξεναγήθηκε στους χώρους της Ι. Μητροπόλεως μας και φιλοξενήθηκε. Ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς αναφέρθηκε σε δυνατότητες συμβολής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο έργο της ιεραποστολής στην Ουγκάντα (φιλοξενία σε κατασκηνώσεις κλπ) και ανέλαβε να ξεναγήσει τον κ. Ιερώνυμο στην Ο.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου