Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Τι χαρά να βλέπεις συναγμένους σε ΜΙΑ ευχαριστία Ορθοδόξους από διαφορετικές χώρες... La Reunion

 Ορθόδοξη Ιεραποστολή Β. Μαδαγασκάρης / Orthodox Missionary North Madagascar 

Κυριακή των Αγίων Πάντων. La Reunion.
To νησί βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.Η Ορθόδοξη κοινότητα έχει παρουσία στο νησί περίπου 12 χρόνια. Ανήκει πνευματικά ( όπως και ο Μαυρίκιος) στην Μητρόπολη Βορείου Μαδαγασκάρης και με την ευλογία του Επισκόπου κ. Ιγνατίου βρίσκομαι από χθές εδώ για τον εσπερινό, την εξομολόγηση με αποκορύφωμα σήμερα την Θεία Λειτουργία και την κοινή τράπεζα μετά.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις σε σπίτια ορθοδόξων καθώς και στον νότο του νησιού.
Τι χαρά να βλέπεις συναγμένους σε ΜΙΑ ευχαριστία Ορθοδόξους από διαφορετικές χώρες. Σήμερα λοιπόν είχαμε πιστούς από Γαλλία, Βέλγιο, Ρωσία, Ρουμανία, Συρία, Μαυρίκιο, Martinique.
Είναι μια ανάσα ενότητας όλο αυτό! Όλη αυτή εθνική και πολιτιστική διαφορετικότητα που είχαμε σήμερα ( αντί να φέρνει διάσπαση και ασυνεννοησία όπως κηρύττουν μερικοί)είναι που προσδίδει αληθινή ενότητα και σφυρυλαττεί σχέσεις μεταξύ των μελών που δεν βασίζονται κάπου αλλού αλλά ΜΟΝΟ στον Χριστό.
Εύχεσθε για την τοπική Εκκλησία ώστε ο Κύριος να την στερεώνει στην πίστη, να προσθέτει νέα μέλη στους κόλπους της και να μας αξιώσει σύντομα να κτίσουμε τον δικό μας Ορθόδοξο Ναό ο οποίος θα είναι σημείο μαρτυρίας της Ορθοδοξίας στο νησί.

https://www.facebook.com/orthodoxi.ierapostoli.b.madagaskaris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου