Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Με κατάνυξη το διήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος (2013) στην Τύνιδα

Romfea.gr

image


Με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου Β´, εορτάστηκαν με κατάνυξη η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης, την Τύνιδα, αλλά και στο Μαρόκο.
Για την Τύνιδα εφέτος πραγματοποιήθηκε συνεορτασμός των δύο παροικιών, της Ελληνικής και της Ρωσικής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.
Οι ακολουθίες ετελέσθησαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Αλεξίου στην Ελληνική, τη Ρωσική και την Γαλλική γλώσσα, ενώ κατά το Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ετόνισε την μεγάλη σημασία και των συμβολισμό των Πυρίνων Γλωσσών, του Αγίου Πνεύματος δηλαδή, στη ζωή μας και την ολοκλήρωση της ανθρώπινης υπάρξεως μέσα από την ενότητα και την καθαρή αγάπη του Χριστού μεταξύ των μελών της Εκκλησίας Του, ανεξαρτήτως γλώσσας, εθνότητος και φυλής.
Γεγονός που βιώνει έντονα και η Παναφρικανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής σε κάθε άκρη της Μαύρης Ηπείρου.
Ιδιαιτέρως στις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της ταραγμένης εσχάτως λεκάνης της Μεσογείου στη Βορειοισλαμική πλευρά της, αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα να εορτάζεται με παρρησία και έντονα αισθήματα η Γενεθλιος ημέρα της Αγίας Εκκλησίας, που εξακολουθεί να διέρχεται δια πυρός και σιδήρου και να αποσκοπεί διαρκώς στον ευαγγελισμό και τη σωτηρία των ψυχών.
Εν τέλει το μήνυμα της Μεγάλης Εορτής, αλλά και οι εγκάρδιες ευχές του Πνευματικού Ποδηγέτου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου ακούστηκαν με χαρά και αγαλλίαση σε όλες της γωνιές του ισλαμικού μεν τώρα, ιστορικώς δε ενδόξου χριστιανικού τούτου ακροθινίου της Βορείου Αφρικής.

Περισσότερα...   http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/17643-2013-06-24-12-39-43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου