Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ Την 12η Ιουνίου 2013 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Κονγκό, Μπραζαβίλ, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Ibrahim Mahoukou,Τεχνικό Σύμβουλο Εκπαιδεύσεως του Υπουργού Παιδείας, για την εξέλιξη της αρξαμένης διαδικασίας προς διαμόρφωση τελικής επισήμου συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας του Κονγκό και της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για την δυνατότητα συστάσεως εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων εκ μέρους της Ιεράς Επισκοπής στην χώρα.

Αμέσως μετά, ο Θεοφιλέστατος επεσκέφθη την Εξοχ.κα.Emilienne Raoul, Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, για την διευθέτηση θεμάτων, αφορώντων στην εύρυθμη λειτουργία του Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ.

Ακολούθως, κατόπιν προσκλήσεως, μετέβη στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Μπραζαβίλ και συναντήθη εθιμοτυπικώς με τον Σεβ.Αρχιεπίσκοπο κ.Ανατόλιο Milandou. Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Θεοφιλ.Επίσκοπος επέστρεψε την έδρα της Επισκοπής, στη συμπρωτεύουσα Pointe Noire.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου