Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Αθήνα
Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr/ ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

Με πανηγυρικό τρόπο, το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι εργασίες της 20ης Ολομέλεια της ΔΣΟ που πραγματοποιούνται στην αίθουσα της γερουσίας στη Βουλή. Κεντρικό θέμα της ολομέλειας είναι: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες».
Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο.,  μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov, ενώ ο Αναστάσιος Νεράντζης, Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ ως εκπρόσωπος του πρέδρου της βουλής κήρυξε την έναρξη των εργασιών.
Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών της ολομέλιας εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ανέγνωσε χαιρετιστήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Οι εργασίες τις ΔΣΟ θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου.

http://www.amen.gr/article14448
... και για την Ιστορία:
Από την επίσκεψη Κλιμακίου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Maputo της Μοζαμβίκης (2011)

Εκκλησιασμός της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Μαπούτο, 16 Μαΐου 2011

Κατά τον Εκκλησιασμό στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη μοζαμβικανή πρωτεύουσα. Διακρίνονται ο Ρώσος Πρέσβης κ. Andre Kemarsky (αριστερά), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμος Μαρκέτος και ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Αναστάσιος Νεράντζης.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης προσφέρει ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ στον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο. κ. Αναστάσιο Νεράντζη.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεξίωση προς τιμήν του κλιμακίου της ΔΣΟ στους χώρους της Επισκοπής Μοζαμβίκης (17 Μαΐου 2011)

O Πρέσβης της Αιγύπτου στο Μαπούτο κ. El Sayed El Tantawi (δεξιά), με τον Διευθυντή της Τράπεζας Millenium στο Μαπούτο.

 
Παράγοντες της δημόσιας ζωής στη Μοζαμβίκη.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μοζαμβίκη κ. Γ. Μαρκέτος (αριστ.), η κ. Μαίρη Κασιμάτη (μέσο) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

 


Δυο στιγμιότυπα από αφρικανικό μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Ο Ρώσος Πρέσβης κ. Andrey Kemarsky (δεξιά), ο Φιλλανδός Καθηγητής Δρ. Erkki Sutinen (μέσο) και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την δεξίωση.
http://www.nyxthimeron.com/2011/05/maputo.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου