Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τη μνήμη του π. Ευέλθωντα
















γραφείο ειδήσεων Amen.gr

Μέσα στον κατάμεστο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, τελέστηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και Γουινέας Γεώργιος ενώ συμπροσευχόμενος παρίστατο ο οικείος επίσκοπος Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος. Έλαβαν μέρος κληρικοί του Αλεξανδρινού Θρόνου, ο έξαρχος του Πατριαρχείου στη Κύπρο, ο πρωτοσύγκελος, και κληρικοί της μητροπόλεως Κωνσταντίας και άλλων Μητροπόλεων.
Φέτος συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευέλθωντος Χαραλάμπους, ενός κληρικού που ανάλωσε μεγάλο μέρος της ζωής του και συνέδραμε τα μέγιστα στη ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Αφρικανική Ήπειρο, ανεγείροντας ναούς, νοσοκομεία σχολεία κ.α.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αφού τέλεσε το ιερό μνημόσυνο, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήρθα σήμερα, για να τιμήσω ένα μεγάλο ευεργέτη του Πατριαρχείου μας, και πίσω απ’ το πρόσωπο του, όλους τους συνεργάτες του, εσάς και όλους όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο έργο της ιεραποστολής παρά τις δυσκολίες που διέρχεται το έθνος μας.
Τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού κληρικού απονέμοντας μετά θάνατον την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και στην πρεσβυτέρα του, κυρία Ανδρούλα, το Σταυρό του αποστόλου Μάρκου.
Ευχαρίστησε τέλος τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο καθώς και τον Μητροπολίτη Βασίλειο για την ευλογία να έλθει και να ιερουργήσει σ’ αυτόν το ευλογημένο τόπο του Παραλιμνίου.
Να σημειωθεί ότι το μεν πατριαρχικό πιττάκιο για το μακαριστο κληρικό το ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε ενώ την Πατριαρχική τιμητική απόφαση για την πρεσβυτέρα ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος.
Στην αντιφώνηση της η πρεσβυτέρα ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τη αγάπη του προς το πρόσωπο του μακαριστού συζύγου της καθώς επίσης και για το ταξίδι που έκανε να μεταβεί στην Κύπρο για να τελέσει το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνο του. Για την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε τόνισε ότι αυτή ανήκει σε όλο τον ευσεβή λαό του Παραλιμνίου που αγάπησε και στήριξε τον μακαριστό πατέρα Ευέλθωντα στις προσπάθειες του και ο οποίος σήμερα συνεχίζει το έργο του μακαριστού κληρικού.

Περισσότερα... http://www.amen.gr/article14299

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου