Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Στον Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος... Ετήσια συγκέντρωση των εν Ελλάδι Ουγκαντέζων

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

   



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη, χοροστάτησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρος Β΄, και πλήθος κόσμου έσπευσε, ώστε να πάρουν την ευλογία του Προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας .



 Να αναφερθεί πως στην Πατριαρχική Χοροστασία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες του Θρόνου, Γέρων Αξώμης κ.κ Πέτρος, Μητροπολίτης Γουινέας κκ. Γεώργιος Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ στην Αθήνα, o Καβάσων κ.κ Εμμανουήλ,ο Πτολεμαίδος κ.κ Προτέριος και ο Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρος, ακόμη παρέστησαν ο κ. Νότης Μηταράκης - Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Καθ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο π. Υπουργός κ.Ανδρέας Ζαΐμης ,η νέα Αρχοντισσα Ευρωβουλευτής κ.Ρόδη Κράτσα μετά του συζύγου της πρ.Υπουργού, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί τιμή και Πρόεδρος του Παντείου κ. Γεώργιος Κούρτης και πολλοί Άρχοντες του Θρόνου.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την μεγάλη σημασία της εορτής του Αγίου Ελευθερίου και ευχήθηκε ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και υπέρ της επιλύσεως των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα , υπέρ της σταθερότητος και της προόδου της Αιγύπτου και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης παγκοσμίως.
Ο Πατριάρχης προ του πέρατος της ακολουθίας ευλόγησε κατά την επίσημη Τελετή της ανυψώσεως της Ιεράς Επαρχίας Ηλιουπόλεως εις εν ενεργεία Μητρόπολη και απένειμε το μετάλλιο του Αγίου Μάρκου εις τον Πρέσβη κ.Θεοχαρόπουλο πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών που κατείχε εξέχουσες θέσεις στην Κινσάσα την Κεντρική και Νότιο Αφρική. Επίσης προσέφερε αναμνηστική εικόνα του Αγίου Μάρκου Προστάτου του Θρόνου στον εκκλησιαζόμενο υπουργό κ. Μηταράκη ως ευλογία.



Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωινό στην Αίθουσα του Μετοχίου με φροντίδα των μοναζουσών Μηναΐδος και Χαριθέας όπου ο Πατριάρχης μας ενημέρωσε για τα Ιεραποστολικά του ταξίδια στην Μοζαμβίκη, στην Αιθιοπία στην Δυτική Αφρική μέχρι τα βάθη της Νότιου Αφρικής και μας παρεκάλεσε το βραδύ των Χριστουγέννων , με το «Χριστός Γεννάται Δοξάσατε »να προσευχόμεθα στον Θεόν να Τον ενδυναμώνει για να πορευθη στο κήρυγμα του Ευαγγελίου.
Ακολούθως έγινε και η Ετήσια συγκέντρωση των εν Ελλάδι Ουγκαντέζων όπου με τις ευλογιές του Πνευματικού τους πατρός συνεζήτησαν προβλήματα της κοινότητος των στο χώρο των Δεξιώσεων του Μετοχίου.



Περισσότερα...   http://www.amen.gr/article16272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου