Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ένας Κόπτης ιερέας, γέφυρα μεταξύ της Κοπτικής και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίγυπτο

Το Pyramis News, εύχεται ολόθερμα στον πατέρα Λούκα, να βοηθήσει όσο μπορεί το ποίμνιό του, στην εκκλησία του Καΐρου όπου διακονεί, και να αποτελέσει μία σημαντική γέφυρα μεταξύ της Κοπτικής και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.


remon 01
Εργάστηκε στο Μεταφραστικό Τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου επί πολλά χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του στο Ελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Καΐρου.

Ο 28χρονος Αιγύπτιος Ρεμόν Γιούσεφ, έχοντας διατελέσει ιδιαίτερα αγαπητός υπάλληλος της Κοινότητας, πριν από πέντε περίπου χρόνια, ευχαρίστησε για την συνεργασία και αποφάσισε να αποχωρήσει για να εργαστεί στις εκδόσεις της Κοπτικής Εκκλησίας, αξιοποιώντας τις σημαντικές μεταφραστικές γνώσεις του, σε μεταφράσεις θρησκευτικών βιβλίων.

Πρόσφατα, όντας παντρεμένος με ένα κοριτσάκι, αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή του στην Κοπτική Εκκλησία, έγινε πρεσβύτερος και μετονομάστηκε σε πάτερ Λούκα Γιούσεφ.

Μάλιστα, στις 12 Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με άλλους κόπτες ιερείς με τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας Πατριάρχη Ταουάντρος (Θεόδωρος) Β΄, στο μοναστήρι του Αββά Παϊσίου.

remon 02
 
pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου