Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Συλλυπητήρια επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Καλλινίκου

pilousiou
                              
Ο μακαριστός Ιεράρχης, Γέρων Μητροπολίτης Πηλουσίου κυρός Καλλίνικος είχε προσφέρει πολλά προς τον Απόδημο Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, από την εποχή που υπηρέτησε τον Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, μέχρι που μάς αποχαιρέτησε για πάντα ως Ποιμενάρχης του Ελληνισμού στο Πορτ Σαΐντ.
 
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τιμώντας το έργο του και την προσφορά του, και με βαθιά θλίψη, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄:
 
 
Προς την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄
 
22 Δεκεμβρίου 2013.
 
Μακαριώτατε,
 
Με πολύ μεγάλη θλίψη, ενημερωθήκαμε για την κοίμηση ενός σεπτού Ιεράρχη του ιεραποστολικού Παλαίφατου Πατριαρχείου μας, του αειμνήστου Γέροντος Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Καλλινίκου.
 
Ο κυρός Καλλίνικος υπήρξε για την αιγυπτιώτικη παροικία ένας από τους σημαντικούς στυλοβάτες της, υπό την δική Σας πνευματική καθοδήγηση.
 
Ήταν ένας Επίσκοπος που άκουγε την παροικία και τα προβλήματά της, και πάντοτε έστρεφε το βλέμμα της καρδιάς του προς όλους εμάς, είτε από την εποχή που υπηρέτησε στον Ιερό Ναό της Κοινότητας ή ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου είτε πρόσφατα ως Ποιμενάρχης στην Μητρόπολη Πηλουσίου, στηρίζοντας τον εναπομείναντα Ελληνισμό στο Πορτ Σαΐντ και την γύρω περιοχή.
 
Η μνήμη του και η καθάρια ψυχή του, θα μείνουν πάντοτε χαραγμένα στις καρδιές όλων μας, όλου του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού.
 
Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
 
Δεχτείτε, τις πιο θερμές συλλυπητήριες ευχές μας για την κοίμηση του σεπτού Ιεράρχη, με την ευχή να μας καθοδηγεί πάντοτε η καλοσύνη και σεμνότητα του, αλλά και το έργο του , που θα αποτελεί οδηγό στις δικές μας πράξεις, στον πνευματικό αγώνα που όλοι εντείνουμε με τις δικές Σας ευλογίες, ειδικά αυτές τις
 
Άγιες Ημέρες, που ο Ιησούς Χριστός έρχεται επί γης ίνα σώσει τον Άνθρωπο…
 
Με άπλετο σεβασμό
 
Ο Γ. Γραμματέας                                                                                                                                           Ο Πρόεδρος Α. Ιορδανίδης                                                                                                                                                  Χ. Καβαλής

pyramisnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου