Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: Βαπτίσεις τριάντα νεοφωτίστων όλων των ηλικιών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις τριάντα νεοφωτίστων όλων των ηλικιών, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του υπό ανέγερση Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe Noire.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βαπτισθέντων Κονγκολέζων είναι ενήλικες, οι οποίοι προσήλθαν εκουσίως στην Ορθοδοξία μετά από προσωπική πνευματική αναζήτηση, αφού προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική κατήχηση αυτών στις τρεις Ενορίες της πόλεως.

Απευθυνόμενος στους νεοφωτίστους ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την διά του αγίου βαπτίσματος ένταξή τους σε Αυτήν, υπό την πνευματική επιστασία, πατρότητα και Αποστολική Παρακαταθήκη του Θρόνου του Αγίου Μάρκου και τους προέτρεψε να βιώσουν την ορθόδοξη πίστη με συνέπεια και σύνεση, γενόμενοι εμπράκτως κήρυκες του Ευαγγελικού κηρύγματος και πρότυπα αρετής προς τους συνανθρώπους τους, ως ορθόδοξοι πολίτες της ευγενούς πατρίδος τους.

Τέλος, προσέφερε προς όλους επιστήθιο Σταυρό και εικόνισμα της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Σημειώνεται ότι οι βαπτίσεις τελούνται κατ’ αυτήν την ημέρα σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Επισκοπής, σύμφωνα με το πρωτοχριστιανικό έθος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου