Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος και Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Louingui του Κονγκό

 
 
Με λαμπρότητα εορτάσθη στο χωρίο Louingui του νοτίου Κονγκό η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό, την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013.
 

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο, Σεπτή Πατριαρχική αδεία και ευλογία της ΑΘΜ, τον Διάκονο π. Jean-Marie Marc Zingoula.
 

Κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος ανεφέρθη στο υψηλό υπούργημα της ιερωσύνης και στην τεράστια ευθύνη της διαποιμάνσεως του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’, ο Οποίος ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Jean-Marie Marc Zingoula κατά την παρελθούσα επίσημη επίσκεψή Του στο Κονγκό, τον Οκτώβριο 2012.




 O νέος Πρεσβύτερος, 51 ετών, έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, θα διακονεί ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Louingui.

Ακόμη, ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε τους κ.Jean Zingoula και Menas Destin ως Αναγνώστες της τοπικής Εκκλησίας.

Τις πνευματικές και λειτουργικές εκδηλώσεις ετίμησαν με τη παρουσία τους κληρικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και πλήθος πιστών από την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Louingui και την Ενορία Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Brazzaville, προς τους οποίους ο νεοχειροτονηθείς ιερεύς παρέθεσε εόρτια τράπεζα, σύμφωνα με τα τοπικά ήθη.

Την επομένη, ο Θεοφιλέστατος επέστρεψε αεροπορικώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire, όπου το βράδυ της ιδίας ημέρας ετέλεσε στην αραβική την καθιερωμένη εβδομαδιαίως Θεία Λειτουργία για τους αραβορθοδόξους πιστούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου