Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Dolisie

 
Την 21η Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, με τις Πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π.Παύλου Diafouka, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie.

Κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο ιερέα, αναλύοντας λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου περί ιερωσύνης.

O νέος Πρεσβύτερος, 4...2 ετών, έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, θα διακονεί ως Εφημέριος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης πόλεως Dolisie, από την οποία κατάγεται, έχοντας και την ποιμαντική ευθύνη των 289 μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» και των 25 μικρών παιδιών του ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ.



Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστησαν ο Eξοχ. Κυβερνήτης της Περιφερείας Niari, ο Εξοχ. κ.Seraphim Bhalat, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό, ο κ.Δήμαρχος του Dolisie, οι κ.κ.Πρόεδροι των Δικαστηρίων της περιφερείας Niari, κληρικοί κ.α. Επίσης, το εκκλησιαστικό γεγονός εκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός « D.V.S+.».



Κατόπιν της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π.Παύλου Diafouka όλοι οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί της Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν διαθέτουν πλέουν τακτικούς Εφημερίους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου