Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τους ιδρυτές της Αμπετείου και της Αχιλλοπουλείου Σχολής τίμησε το ελληνικό Κάιρο, την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών (2014)

ierarxon
                              
Τους ιδρυτές τόσο της Αμπετείου όσο και της Αχιλλοπουλείου Σχολής τίμησε ο εκπαιδευτικός και μαθητικός κόσμος στο Κάιρο, παρουσία των αρχών, στην ακολουθία, όπου προέστη ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, κατά την εορτή των τριών Ιεραρχών, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους τους παρισταμένους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών και εκείνων που έδωσαν την ψυχή τους για την ελληνική εκπαίδευση στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Στο ίδιο μήνυμα εστίασε και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Παύλος Καπίδης, ό οποίος χαρακτήρισε την εκπαίδευση μαζί με τον θεσμό της εκκλησίας ως τους πυλώνες της ομογένειας.

Στην ακολουθία, τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Σινά, μετέφερε ο εκπρόσωπός του π. Αρσένιος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του, που έχει ανατραφεί στην Αμπέτειο Σχολή, ευγνωμονώντας όσους συνέβαλαν στην αναβάθμιση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο Ελληνικό Κάιρο.

Λαμπερή και η παρουσία της γαλανόλευκης μέσα στον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη, με σημαίες κρατούσαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, παρουσία των δύο Διευθυντών τους, κ.κ. Χαράλαμπου Κουγεμήτρου και Καλλιόπης Καρρά, που μάλιστα αναφέρθηκε στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών.
Την συγκινητική εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλας Βαδής και Κήμης Φλεβοτομάς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης και η Πρέοδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος κα Βάσω Γαζή και άλλοι επίσημοι. 

pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου