Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Διορθόδοξο Κέντρο «Πορευθέντες» διακονεί την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε όλο τον κόσμο

Τι είναι το Πορευθέντες"Το Διορθόδοξο Κέντρο «Πορευθέντες» αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που με την ευλογία του Κυρίου διακονεί με διάκριση και ανιδιοτέλεια, από το 1963, κάτω από τη σκέπη της Ελλαδικής Εκκλησίας, την ορθόδοξη ιεραποστολή σε όλο τον κόσμο. Εμπνευστής και ψυχή της πορείας του «Πορευθέντες» είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράννων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος, που έθεσε τους στόχους του συλλόγου και με τη βοήθεια του Θεού άνοιξε νέους δρόμους αναζήτησης στον χώρο της Ιεραποστολής. Συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και δεκαετίες, εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι «εργάτες» στον αμπελώνα του Κυρίου και ο θερισμός όπως πάντα μπορεί να είναι πολύς, αλλά ο Θεός στέλνει πάντα πρόθυμους θεριστές.
Ο ιεραποστολικός σύλλογος «Πορευθέντες» αποτελούμενος από ανθρώπους όλων των ηλικιών και διαφορετικών επαγγελμάτων προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα που του γίνεται για βοήθεια και συμπαράσταση από όλα τα «μέτωπα» της σύγχρονης Ιεραποστολής. Αφρική, Κορέα, Απω Ανατολή, Αλβανία και τόσα άλλα μέρη στα οποία εφαρμόζεται το μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, ζητούν καθημερινά τη συμπαράσταση και τη βοήθεια μας.
Το κάλεσμα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό καθώς οι Εκκλησίες πληθαίνουν και οι απαιτήσεις γίνονται ολοένα περισσότερες και συνθετότερες. Το «Πορευθέντες» δεν μπορεί να πράξει αλλιώς από αυτό που επιτάσσει και επιβάλλει η ίδια του η ονομασία : να συνεχίσει να πορεύεται δίχως ποτέ να ξεχνά ότι «του Κυρίου εσμέν». Τα πάντα ανήκουν σε Εκείνον και δίχως την ευλογία Του δεν καρποφορεί τίποτα."
(Μπορείτε να κατεβάσετε τα ελληνικά και αγγλικά τεύχη του περιοδικού μας.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου