Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Την αυριανή εορτή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

patriarxis kavalis 01
                              
Μεγάλη ημέρα η αυριανή 17η Φεβρουαρίου 2014 – εορτή του Θεοδώρου του Τήρωνος – για την ιεραποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, καθώς ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, άγει τα σεπτά Του Ονομαστήρια.

Με την ευκαιρία αυτή και καθώς αυτές τις ημέρες ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος πραγματοποιεί Ειρηνική Επίσκεψη στην Μοζαμβίκη, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, Τού απέστειλε ευχητήρια επιστολή, όπου αναλυτικά τονίζεται:
 
«Μακαριώτατε,
 
Τα Σεπτά Σας Ονομαστήρια αποτελούν μία από τις πλέον σημαντικές ημέρες και εορτές της παροικίας μας, που είναι καθ' όλη την ιστορία της, είναι συνδεδεμένη με το ιεραποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
 
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τιμώντας το έργο του Ιεραπόστολου Πατριάρχη, του Πατριάρχη της Αγάπης, του Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄, που είναι πάντα στις καρδιές μας, Σάς στέλνει τις πιο θερμές υιικές ευχές επί τη ομοναστική Σας εορτή.
 
Όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός είναι στο πλευρό σας, Μακαριώτατε, στο πλευρό του μηνύματος της εκκλησίας, που στρέφει το βλέμμα της στον συνάνθρωπο και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, όπως και Εσείς μας δίνετε κουράγιο κάθε φορά που απευθύνεστε σε μας.
 
Σάς ευχαριστούμε για την αγάπη σας και ευχόμαστε πάντοτε όπως ο Πανάγαθος Θεός οδηγεί τα βήματά Σας στο θεάρεστο έργο σας.
 
Εις έτη πολλά, Μακαριώτατε!»
 
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, την περασμένη Τετάρτη στο Κάιρο, λίγο πριν ο Μακαριώτατος αναχωρήσει για το Μαπούτο της Μοζαμβίκης, μέσω Γιοχάνεσμπουργκ, και με την ευκαιρία αυτή του ευχήθηκε και για τα Σεπτά του Ονομαστήρια.

(ΣΣ. Η παραπάνω φωτογραφία της συνάντησης του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ με τον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, είναι από το αρχείο του PYRAMIS NEWS)

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΪΡΟΥ

Τέλος, σήμερα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αρτοκλασία για τα Σεπτά Ονομαστήρια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.
 
agiou theodorou 02

Τις ευχές εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, για την εορτή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, μετέφερε ο Ταμίας της Κοινότητας και Προϊστάμενος της Εφορείας Κοινοτικών Ναών κ. Αντώνης Διαμαντίδης.  

Παράλληλα, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η παροικία είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στον επίσης εορτάζοντα, Κοινοτικό ιερέα, π. Θεόδωρο Δριδάκη, ο οποίος μάλιστα είναι πνευματικό παιδί του Πατριάρχου Θεοδώρου.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, το Μέλος του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου, η κα Ελένη Χαγιάτ από το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας και πολλοί πάροικοι.  

pyramisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου