Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέα μέλη στο εκκλησιαστικό σώμα της Επισκοπής Μοζαμβίκης
 
"Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε"
 
Μεγάλη πνευματική χαρά στην τοπική Εκκλησία της Μοζαμβίκης! Η μαθητεία του Ευαγγελίου "εις πάντα τα έθνη", την οποία παρήγγειλε ο Ιησούς στους μαθητές Του, γίνεται πραγματικότητα. Ο λόγος του Ευαγγελίου σπείρεται και καρποφορεί.
Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ύστερα από την απαραίτητη Κατήχηση, εισήγαγε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας τρία νέα μέλη, καταγόμενα απο την χώρα της Μοζαμβίκης, με ελληνικές ρίζες.
Πρώτος από όλους ο μικρός νεοφώτιστος Κωνσταντίνος Ζερεβός, που βαπτίστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 19ης Ιανουαρίου και ο οποίος υπηρετεί με πολύ ενθουσιασμό στο Ιερό Βήμα του Ναού των Ταξιαρχών, στο Μαπούτο.
Την αμέσως επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, βαπτίστηκε η 22άχρονη φοιτήτρια Μιχαέλα Σκουλούδη, ενώ την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, τελέσθηκε το Μυστήριο του γάμου της νεοφώτιστης  Φωτεινής, με τον Έλληνα σύντροφό της.
Ευχόμαστε σε όλους τους νεοφώτιστους, να είναι πάντοτε στεριωμένοι στην ορθόδοξη πίστη και να προοδεύουν στην πνευματική ζωή. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου