Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Γνωριμία με τον Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο

Γνωριμία με τον Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, ομιλητή στο ιεραποστολικό Γ7 "Αληθώς" (16.2.2014, 8 μ.μ.)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κόλπου Γουϊνέας κ. Αλέξανδρος (κατά κόσμον Γεώργιος Γιαννίρης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εντάχτηκε στον κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, χειροτονηθείς Διάκονος την 1η και Πρεσβύτερος την 2α Οκτωβρίου 1988. Από της χειροτονίας του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας ως Προϊστάμενος του Πατριαρχικού Ναού των Αγίων Αναργύρων και Γραμματέας της Μητροπόλεως. Εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό Ορθόδοξη προσέγγιση  και ήταν υπεύθυνος των ραδιοφωνικών εκπομπών της Μητροπόλεως. Διετέλεσε μέλος του Νοτιοαφρικανικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών μελετών. Τον Απρίλιο του 1997, διορίστηκε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.
Επίσκοπος Νιγηρίας εξελέγη την 23η Σεπτεμβρίου 1997, χειροτονηθείς από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ την 24ην Νοεμβρίου 1997. Από της ανυψώσεώς του σε Μητροπολίτη (τον Οκτώβριο του 2004) τυγχάνει μέλος των Συνοδικών Επιτροπών Θείας Λατρείας, Ιεραποστολικών Υποθέσεων και Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Κατηχήσεως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου