Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Χειροτονία Αφρικανών Ιερέων στην Σιέρρα Λεόνε

Romfea.gr

CIMG2318
 
Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014 αφίχθη οδικώς στην πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε Φρίταουν.
Εκεί τον ανέμενε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γουινέας και υπεύθυνος του Ιεραποστολικού έργου στην Σιέρρα Λεόνε, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε από τον π. Θεμιστοκλή για την πορεία των έργων, επισκέφθηκε όλους του Ιερούς Ναούς και τα Ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια και στην συνέχεια είχε πολύωρη συνάντηση με τον Ιερό κλήρο.
Το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ιερούργησε στον ίδιο ναό συμπαραστατούμενος από όλους τους κληρικούς.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Ααρών Fofana και Διάκονο τον εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Kamara, κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στην μεγάλη ημέρα της Κρίσεως, νουθέτησε πατρικά τους νεοχειροτονημένους κληρικούς και συνεχάρη τον π. Θεμιστοκλή για το μεγάλο έργο που επιτελεί στην Σιέρρα Λεόνε, την χώρα που προσπαθεί ακόμα να ορθοποδήσει από τον πολύχρονο αιματηρό και καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Χαρακτηριστικά ο Σεβ. αποκάλεσε ‘ήρωα’ τον π. Θεμιστοκλή που επέλεξε να εγκαταλείψει την Αυστραλία και να εργαστεί Ιεραποστολικά σε μία χώρα πολύ μακρινή και κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Στην συνέχεια καλωσόρισαν τον Σεβ. εκπρόσωποι των θυμάτων του εμφύλιου πολέμου που βρήκαν θαλπωρή και καταφύγιο στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή Waterloo και η νεολαία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας.
Το μεσημέρι προσφέρθηκε γεύμα αγάπης σε όλο το εκκλησίασμα και ο Σεβ. παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ορθοδόξου νεολαίας στις εγκαταστάσεις του Φαλδάμειου Εκπαιδευτηρίου και παρέδωσε έπαθλο στην νικήτρια ομάδα.
Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σεβ. επισκέφθηκε το Ιεραποστολικό Κέντρο της Αναστάσεως του Κυρίου όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή εντός του ιερού ναού από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ορθόδοξου σχολείου, επισκέφθηκε την κλινική και το υπό ανέγερση εργαστήριο τεχνητών μελών, το υπό ανέγερση γυμνάσιο και τις παρακείμενες κατοικίες των αναπήρων. 
Στην συνέχεια αναχώρησε οδικώς για την Γουινέα.
 
CIMG2306
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου