Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Οι μουσουλμάνοι μαθητές και η Ιερά Μητρόπολη Κένυας: Το πνεύμα της άδολης αγάπης

Romfea.gr
 
kenya-5
 
Στον χώρο της ιεραποστολής πιστεύουμε ότι ο Θεός βρίσκει, πάντοτε, διάφορους τρόπους για να καλλιεργήσει το πνεύμα της αγάπης, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, της καταλλαγής, της συγχωρήσεως, της αποδοχής, ανάμεσα στις διάφορες φυλές.
Η Ιερά Μητρόπολη Κένυας, που, στα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδείας, ιδιαίτερα, έχει εξασφαλίσει, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τη δυνατότητα μόρφωσης των μικρών παιδιών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και όχι μόνο.
Όπου υπάρχει η δυνατότητα παρέχεται δωρεάν πρόγευμα και μεσημεριανό.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται παιδιά στα σχολεία της, σε μια συγκεκριμένη περιοχή που ανήκουν και σε μη χριστιανικές ομάδες, όπως μουσουλμάνους.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό, καλλιεργείται, μέσα στις ψυχές των παιδιών, το πνεύμα της άδολης αγάπης.
Ένα πνεύμα οικουμενικό, διαχρονικό που αγκαλιάζει όλους και όλες με τον ίδιο τρόπο.
Στον ίδιο χώρο, όπου υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο είναι χτισμένος και ένας ορθόδοξος ναός.
Υπεύθυνος, συνήθως, των σχολείων είναι ο ιερέας της ενορίας, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Κένυας, είναι υποχρεωμένος, μια φορά την εβδομάδα, να τελεί τη θεία λειτουργία για τα παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.
Τις ορθόδοξες ακολουθίες, συνήθως, παρακολουθούν όλα τα παιδιά.
Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, φαίνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος με μια μικρή ομάδα μαθητών και μαθητριών της Ορθόδοξης Ακαδημίας του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή των Νάντι. Τα σχόλια περιττεύουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου