Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστος και Ιεραποστολή στο Χαράρε!

.

 
 

Γράφει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης ! Δελτίο Τύπου από την Ι.Μ.Ζιμπάμπουε

Στον χώρο της Ιεραποστολής η εορτή της Παναγίας μας τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινά πολύ πιο γρήγορα από την 1η Αυγούστου που αρχίζουμε τις Παρακλήσεις και την Νηστεία των 14 ημερών. Όταν έχουμε μεγάλες εορτές αρχίζουμε τουλάχιστον τρείς μήνες πριν τις κατηχήσεις μας προς όσους μας ζητούν να γίνουν Ορθόδοξοι, έτσι ώστε να συνδέσουμε κάθε φορά τις ομαδικές μας βαπτίσεις με μια μεγάλη εορτή. Μαζί φυσικά με τους ενήλικες, τους νέους, βαπτίζουμε και μικρά παιδιά και νήπια. 
Τη παραμονή της μεγάλης εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης με τη συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Σαγάνη, που κατάγεται από τα Τρίκαλα και ιθαγενείς κληρικούς, τους πρεσβυτέρους π. Δημήτριο, π. Νεκτάριο και τους Ιεροδιακόνους π. Σάββα και π. Μακάριο ετέλεσαν  τριάντα ομαδικές βαπτίσεις στην νεοσύστατη προσωρινή Ιεραποστολική ενορία της Παναγίας του Κύκκου (στην πραγματικότητα είναι μια παράγκα που την χρησιμοποιούμε ως προσωρινό Ναό) , στην περιοχή του Γουόρρεν Παρκ κοντά στο Χαράρε. Ανάδοχοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρ΄ όλη την οικονομική κρίση που ζουν οι ίδιοι, δεν στάθηκε εμπόδιο η αγάπη τους και η φιλανθρωπία τους να φθάσει μέχρι την μακρινή Αφρική, εφαρμόζοντας τον Ιεραποστολικό λόγον του Αποστόλου Παύλου «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». Οι βαπτίσεις ξεκίνησαν το πρώϊ για να τελειώσουμε το απόγευμα. Έπρεπε να εξηγήσουμε το κάθε μέρος της Ακολουθείας, στην συνέχεια να μοιρασθούμε όλοι λίγο φαγητό και λίγο νερό, να δώσουμε κάποια μικρά δώρα και να κανονίσουμε και μερικά δίδακρα για άπορα και ορφανά παιδιά που μας βοηθούν ευσεβείς Χριστιανοί με μηνιαίες υποτροφίες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μετά ακολούθησαν ως είθισται οι παραδοσιακοί αφρικανικοί χοροί και τα τραγούδια για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλα τα αγαθά που μας δίνει μέσα από ευλογημένους ανθρώπους.
To Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο στη Ζιμπάμπουε στηρίζει με κάθε τρόπο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ορθόδοξης Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σπυρίδωνα Μαραγκό. Μάλιστα πρόσφατα Ιεραποστολική αποστολή από την Κύπρο επισκέφθηκε τη Ζιμπάμπουε για τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας Χρυσομυρρούσας Ποταμίτισσας και για τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του ΕλεήμονΛεμεσού» που οργάνωσαν μαζί με τους γονείς και τους μαθητές του γνωστού Σχολείου της Λεμεσού η Διεύθυνση του Σχολείου ο κ. Σπανός και η κ. Ρεβέκκα.

http://beautifullife.com.cy/index.php?id=2176&fb_action_ids=10152703133274715&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.U-3a7B9I01Y.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B772077112856217%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%22.U-3a7B9I01Y.like%22%5D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου