Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η Παναγία πρότυπο ιεραποστολής

Η Θεοτόκος οδηγεί ψυχές στο Χριστό
Η Θεοτόκος οδηγεί ψυχές στο Χριστό (CC BY SA Ted)

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Η Παναγία πρότυπο ιεραποστολής

Η αποδοχή από την Παρθένο Μαρία να συμμετάσχει στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου εκφράζεται από την απάντησή της στην κλήση του Αρχαγγέλου Γαβριήλ: «Ἰδού ἡ δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά τὸ ῥῆμά σου». Η γενναία της στάση που εμπνέεται από τη βαθιά πίστη και αγάπη της στο Θεό ωθεί κι εμάς, τον καθένα ξεχωριστά ή όλους μαζί, να μιμηθούμε την υπακοή της συμμετέχοντας στο κατεξοχήν έργο της Εκκλησίας, στο έργο του ευαγγελισμού όλων των εθνών που βρίσκονται στα σκοτάδια της αθεΐας, της αιρέσεως και της ειδωλολατρίας.
Εκτός από Μητέρα όλων των ανθρώπων είναι χωρίς αμφιβολία και η «Πάντων Μεσίτρια». Με την αφιέρωσή της στο έργο του Θεού έγινε συμμέτοχος του ευαγγελισμού της ανθρωπότητας. Συνελήφθη μυστηριακά εντός της ο Υιός και Λόγος του Θεού, Τον κυοφόρησε καθιστώντας τον εαυτό της θεοφόρο και Τον κράτησε στην αγκαλιά της προσφέροντας την ύπαρξή της για θρόνο Του Αιώνιου
Βασιλιά. Εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό δυνατή εσωτερική επικοινωνία μαζί Του, καταθέτει με παρρησία ενώπιόν Του τα αιτήματα όλων όσων καταφεύγουν με ελπίδα σ’ αυτήν.
Η Παναγία δίνοντας κουράγιο και δύναμη στους ιεραποστόλους, βοηθώντας τους σε κάθε πρόβλημα, δυσκολία ή πειρασμό, στέκεται μπροστάρης και συμπαραστάτης στην επιτέλεση του σπουδαιότερου έργου που μπορεί να αναλάβει άνθρωπος επί της γης: να διαδώσει το Ευαγγέλιο του Χριστού «πάσῃ τῇ κτίσει», να ανοίξει τον δρόμο της αλήθειας και της ζωής του Παραδείσου, του αιώνιου Παραδείσου, στους ανθρώπους όλης της γης.

Περισσότερα... http://ierapostoles.gr/2014/08/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου